Berea și colesterolul ”bun”
O sursă de fibre solubile, berea consumată moderat (330 ml/zi/femei și 660 ml/zi/bărbați), poate crește nivelul colesterolului bun. Potrivit dr. Corina Zugravu, președintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, ”nivelul colesterolului bun poate crește în sânge în timpul consumului de bere. Mai exact, studii științifice au arătat că un pahar de bere pe zi poate creşte nivelul de colesterol HDL, așa- numitul colesterol bun, având în același timp capacitatea de a reduce colesterolul de tip LDL, cel rău.”
Uleiul de măsline, recomandat în lupta cu colesterolul
Sursă bogată de antioxidanți (conține cel puțin 3 tipuri de antioxidanți: luteină, polifenoli, beta-caroten) uleiul de măsline este aliatul ideal în lupta organismului cu colesterolul mărit. Polifenolii (flavonoidele) sunt agenți antioxidanți care previn oxidarea lipoproteinelor, împiedicând astfel formarea depozitelor de colesterol în vasele sangvine. Potrivit specialiștilor, 2 linguri de ulei pe zi sunt cantitatea ideală de consum pentru o inimă sănătoasă.
Consumul de soia poate reduce colesterolul
Soia și produsele din soia (tofu, laptele de soia) pot reduce nivelul colesterolului. Pentru că nu conține colesterol, detine isoflavone si proteine cu actiune specific hipocolesterolemianta, soia poate scadea colesterolul din organismul celui care o consumă. Cantitatea zilnica de la care apar aceste efecte este de 25 de grame.
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro