O schimbare rapida in sufrageria ta este oricand o idee binevenita, mai ales daca ai nevoie sa aduci un suflu nou sau pur si simplu ai fost inspirata de o revista sau de ofertele producatorilor de mobilier.
Nu te lasa abatuta din drum de teama unor investitii costisitoare. Exista trucuri sau mici elemente de decor care te ajuta sa schimbi rapid aspectul si atmosfera, iar solutiile sunt mai accesibile decat ai crede. Mai mult, unele modificari le poți realiza singura, fara prea mare efort.
Iata ce trebuie sa stii ca sa-ți reamenajezi rapid sufrageria pentru a-i aduce o nota de prospetime, in ton cu ultimele tendinte in materie de design.
In orice incapere amenajata dupa anumite reguli de design este important sa existe un punct focal de interes catre care se indreapta privirea vizitatorului. Fie ca e vorba de o zona anume, delimitata cu ajutorul unui covor, de o piesa valoroasa de arta amplasata pe unul dintre pereti sau chiar de privelistea de afara, vazuta de pe un geam imens, amenajarea trebuie facuta astfel incat, in final, privirea sa fie atrasa catre acel loc.
Pentru ca in incapere sa creezi atat spatii functionale, cat si amenajate estetic, tine cont de principalele zone pe care vrei sa le delimitezi inainte sa incepi amenajarea propriu-zisa. De exemplu, doresti ca in sufrageria sa existe o zona de servire a pranzului sau cinei, cu masa si scaune? Dar una de socializare, cu fotolii si canapea? Ai nevoie si de un mic spatiu de lucru unde sa amplasezi un birou?
Incearca sa creezi spatii diferite pentru fiecare dintre aceste destinatii, cu rol bine delimitat, unde copiii sa nu te deranjeze atunci cand, de exemplu, ai de lucru la birou.
Cel mai bine poti realiza delimitarea cu ajutorul covoarelor. Tendintele recente pun accentul pe importanta acestora in crearea de spatii distincte, in special in amenajarile in plan deschis, tip open space. Astfel, poate fi delimitata zona de socializare, formata din canapea, fotolii si o masuta de cafea, cu o mocheta sau cu un covor cu rol estetic, dar si practic. Daca livingul este patrat sau dreptunghiular, plaseaza fotoliile intr-un colt, perpendicular pe diagonala camerei, pentru a castiga spațiu.
Alege din varietatea uimitoare de texturi, culori sau forme diferite ale magazinelor, chiar si ale celor online, covoarele cele mai potrivite pentru tipul de interior pe care ti-l doresti.
La fel, poti delimita zona de servire a cinei/pranzului ca un spatiu separat, mai ales ca acum si scaunele si mesele poti sa le cumperi online. Pentru o nota inedita de amenajare, pune la o masa clasica niste scaune din materiale sau culori moderne, de exemplu, din plastic, galben-mustar, rosu sau chiar transparent.
Indiferent de spatiu, opteaza pentru piese care sa se completeze reciproc dar, in acelasi timp, sa formeze un tot unitar. Un element decorativ suplimentar, de exemplu un lampadar inalt in zona de socializare, va fi un accesoriu binevenit care va „lega” toate piesele pentru coerenta intregii incaperi.
Nu ezita sa adaugi piese noi chiar daca ai unele elemente decorative sau de mobilier de care nu vrei sa te desparti. De exemplu, fotoliile sau scaunele cu linii si textura moderna, confortabila, perfect adaptate pentru coloana vertebrala, sunt o solutie binevenita la scaunele vechi, rigide, de lemn. De asemenea, nu ezita sa achizitionezi un obiect vintage pe care sa il pui in evidenta cu masuta noua de cafea sau pe comoda TV, parte a noului tau mobilier de sufragerie. Sau, poate ca ai pastrat de la bunica ta cateva tavi de argint sau un set de cesti perfecte pentru impresionat musafirii. Fiecare dintre aceste obiecte poate avea o istorie interesanta, care merita pusa in valoare.
Tot ca si tendinte in designul de interior recent se remarca utilizarea elementelor naturale pentru decorul camerelor. Cu toate acestea, plantele nu trebuie sa fie in exces. Totusi, cu ajutorul unei plante decorative inalte, de exemplu, poti crea o mica oaza de relaxare in zona de socializare, adica doza binevenita de oxigen in acea portiune de sufragerie. Daca, din contra, zona de dining, cu masa si scaune, este foarte bine separata de restul mobilierului, o planta inalta - yucca sau filodendron - va crea efectul vizual si pata de culoare si prospetime de care este nevoie, fara a incarca spatiul.
Pentru alte adaosuri de efect, foloseste ghivece cu plante mai mici, de exemplu pe masuta de cafea sau pe biroul la care lucrezi, ori poti aseza cactusi in vase micute pe etajere sau chiar pe o polita de semineu, daca exista. Biblioteca sau etajerele nu servesc doar pentru depozitatea cartilor, ci sunt mici oaze de amenajare, unde inspiratia ta poate crea cele mai frumoase cadre.
Lasa-ti imaginația libera, ajuta-te de ofertele pe care le găsești online si, astfel, vei crea in noua ta sufragerie ambientul pe care il doresti pentru tine si familia ta!
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro