Chiar daca detii o centrala termica pare ca nu iti este de ajuns cat economisesti. Functionarea centralei depinde si de anumite comportamente ale utilizatorului si de alti factori externi. Descopera cum poti optimiza performantele acesteia.
Nu uita de termostat
Un termostat este mai comod de utilizat decat sa te deplasezi de fiecare data la centrala termica. In functie de ceea ce alegi, de bugetul pe care il ai disponibil poti achizitiona modele moderne - atentie, sa fie si compatibil cu tipul de centrala detinuta. Cele wireless sunt recomandate.
In unele variante vorbim chiar si despre termostat ce poate fi controlat prin conexiune la internet. Setezi sa porneasca caldura cu jumatate de ora inainte sa ajungi acasa. Cand vii, casa este deja incalzita.
Prin setari preferentiale de acest gen poti economisi serios, in sensul in care alegi strict intervalul orar pentru ca centrala sa functioneze. Astfel, elimini perioadele acelea in care centrala functioneaza fara rost.
Schimba caloriferele
Centrala livreaza apa incalzita care ajunge prin circuit in calorifere. Daca acestea sunt vechi nu se vor incalzi nici repede, nici uniform. Asadar o masura fireasca ar fi sa le schimbi. Variante ai in functie de performantele si costuri. La Shop Einstal vei gasi optiuni de calorifere din aluminiu, inclusiv cele de tip panou sau radiatoare pentru bai. Poti alege ce dimensiune este necesara.
Cat despre functionarea acestora, dupa ce le instalezi, poti opta pentru robineti ce regleaza intensitatea caldurii din calorifer. Exista si aici un consum ce poate fi tinut sub control pentru ca facturile tale sa aiba un prag mai decent.
Caloriferele trebuie si intretinute. Afla despre aceste proceduri de la specialisti, spre exemplu din blogul celor de la Shop Einstal.
Schimba filtrul de apa
Statiile de dedurizare sunt tot mai cautate. In variantele pentru locuinte, acestea sunt compacte si eficiente, cu posibilitate de functionare indelungata pana cand au nevoie de regenerare. Astfel de sisteme au rolul de a elimina problema apei dure. Aceasta este usor de recunoscut si anume lasa pete albicioase pe vase si cel mai bine observi pe suprafata paharelor din sticla.
Functionarea unui astfel de sistem nu te incomodeaza cu nimic. In lipsa acestuia, apa dura va crea depuneri de calcar pe tot ce tine de electrocasnice si sisteme ce folosesc apa in locuinta ta. Asadar, depunerile de acest gen vor afecta si circuitul apei din calorifere, tevi si centrala termica.
Aparte de aceste investitii pe care le poti face toate din acelasi loc - de la Shop Einstal - tine cont de izolarea termica a peretilor. Pierderi de caldura poti avea de asemenea din cauza tamplariei sau pentru ca centrala in sine nu face fata nevoii conform cu suprafata ce trebuie sa o incalzesti. In acest caz sunt recomandate sisteme de incalzire adiacente - solutii rapide sunt caloriferele electrice ce pot fi montate imediat si cu minim de efort, mutate oricand si oriunde. Pe termen lung, incalzirea in pardoseala este mai eficienta, insa presupune un deranj total pentru ca sistemul este montat sub sapa.
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro