4 consecințe ale faptului că nu scoți câinele la plimbare

10 aprilie 2021
Autor:
Content SEO

Plimbarea câinelui pare ceva natural, un act direct asociat cu rutina de a trăi cu un câine în casă. Cu toate acestea, consecințele neplimbării câinilor pot fi importante pentru fiziologia și mintea animalelor.

În cele ce urmează, îți vom dezvălui beneficiile plimbării câinilor, pentru a înțelege consecințelor neplimbării acestora.

Avantajele plimbării câinelui

Unii oameni se bucură foarte mult de plimbările cu tovarășul lor canin, dar altora le este puțin mai dificil. Acest lucru nu ar trebui să fie un motiv de îngrijorare, deoarece există o mie de moduri de a te motiva: ieșirea la plimbare este bună atât pentru tine, cât și pentru câine. Dacă nu-ți vine să crezi, iată avantajele plimbării cu câinele tău:

  • Mersul zilnic pe jos este benefic pentru sănătate: atât pentru tine, cât și câinele tău. Simpla mișcare și lumina naturală îmbunătățesc sinteza calciului, sănătatea inimii, motilitatea digestivă și multe altele.
  • Petrecerea timpului cu câinele tău: ieșirea cu un câine este sinonim cu a te distra jucându-te, plimbându-te sau făcând sport.
  • Schimbarea rutinei: atât tu cât și câinelui tău vă veți bucura de aerul curat.
  • Este cea mai bună îmbogățire a mediului: exteriorul este plin de mirosuri necunoscute, sunete, insecte de urmărit și căi de descoperit. Aceste momente în care câinele tău este stimulat sunt extrem de benefice pentru sănătatea sa mentală și emoțională.

4 consecințe dacă nu ieși cu câinele la plimbare

Imaginează-ți că nu ieși mult timp din casă. Odată cu recenta pandemie, acest lucru nu este dificil de imaginat: mulți oameni au suferit consecințele izolării, în special acele persoane care au avut probleme grave de sănătate.

Ei bine, aproape exact același lucru se întâmplă cu orice animal non-uman. Iată ce probleme cauzează izolarea la domiciliu a câinilor:

Probleme de sănătate fizică

Lipsa exercițiilor fizice are consecințe grave asupra sănătății fizice, deoarece corpul trebuie să se miște - iar cel al câinilor nu face excepție. Având în vedere viața sedentară a câinelui, te poți aștepta următoarele probleme medicale:

  • Creșterea în greutate: deficitul de ardere a caloriilor duce la obezitate, cu toate problemele pe care aceasta le implică pentru câine.
  • Diabet: de obicei, o consecință a obezității și a unei diete slabe, această boală gravă poate avea efecte foarte dăunătoare asupra sănătății câinelui tău.
  • Pierderea masei musculare: lipsa exercițiilor fizice face ca slăbiciunea musculară să apară încetul cu încetul, fapt care limitează mobilitatea câinelui și crește probabilitatea apariției unor probleme precum sunt contracturile.
  • Dureri articulare: atunci când articulațiile nu sunt puse în mișcare așa cum trebuie, pot să apară artrita și osteoartrita.

Anxietate și alte tulburări psihice

Nerespectarea nevoilor fizice ale unui câine - care în mod normal își dorește să se miște și să fie activ - poate duce la tulburări precum anxietatea și depresia. Aceste probleme psihice duc la comportamente care pot deteriora grav starea mentală a câinelui. El poate suferi de plictiseala cronică, letargie, agresivitate sau iritabilitate, anorexie, probleme de comportament.

Probleme de comportament

Diagnosticarea corectă a unei depresii sau a unei tulburări de anxietate fără a merge la un expert este dificilă, dar ceea ce este evident pe termen scurt atunci când animalul nu iese la plimbările sunt comportamentele problematice. Iată câteva exemple:

  • Stereotipii: latră excesiv, se mușcă sau se îngrijește excesiv, face mișcări repetitive. Acestea sunt câteva dintre exemplele de stereotipii la câini.

Scaune anormale: dacă câinele nu poate ieși să urineze sau să își facă nevoile, el nu va avea de ales decât să facă în casă. Poate apărea și comportamentul coprofagiei.

Teritorialitate: în absența stimulilor noi și a reducerii lumii sale, se poate întâmpla ca animalul să devină posesiv și nesigur cu acele spații pe care le consideră proprii. Acest lucru se traduce prin lătratul străinilor care trec pe lângă casă și ostilitate față de cei din casă.

Comportamente distructive: spargerea obiectelor, deterioarea jucăriilor sau mobilierului sunt adesea primele lucruri care se observă atunci când un câine nu este stimulat. De obicei, un astfel de comportament este rezultatul frustrării și al plictiselii.

Agresiune: dacă câinele este iritat, teritorial sau nesigur, poate deveni agresiv. Dacă nu vei încerca să corectezi problema se poate transforma într-o situație nesustenabilă și periculoasă.

 Tulburări de alimentație

Pot apărea atât polifagia, cât și anorexia dacă câinele nu este scos la plimbare. Frustrarea și plictiseala îl pot determina să mânânce lacom. Dacă devine trist și letargic deoarece nu-l scoți la plimbare, poate înceta să mai mănânce.

Așadar, scoate-ți câinele la plimbare cât mai des. Și, după ce veniți de la plimbare, îți recomandăm să-l răsfeți cu hrană naturală super-premium pentru câini de la Lenda, fabricată în Spania.

De ce Lenda? Fiindcă este hrana pe care o mănâncă marii campioni ai lumii. Fiindcă conține doar ingrediente naturale, supuse unui control riguros înainte de a fi procesate. În plus, este o hrană fără organisme modificate genetic sau hormoni. Câinele tău merită tot ce-i mai bun. Alege Lenda pentru el, iar el va trăi sănătos și fericit.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram