4 metode simple pentru a combate astenia de primavara

16 martie 2015

Corina Zugravu, Președintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, oferă câteva recomandări pentru a trata această problemă și a reveni la un stil de viață activ și sănătos:
“Trecerea bruscă de la temperaturi sub 0 grade la temperaturi de peste 10 grade ne solicită organismul, acesta fiind nevoit să se adapteze rapid la schimbările meteo. De aceea, corpul trebuie să își ia necesarul de nutrienți și vitamine dintr-o alimentație echilibrată. De asemenea, sportul și odihna corespunzătoare nu trebuie neglijate pentru a trece cu succes peste aceste provocări.”

Alimentația echilibrată
Consumul de legume verzi care apar odată cu încălzirea vremii completează necesarul de vitamina C al organismului. Urzici, ștevie, usturoi verde, ceapă verde, lobodă, leurdă, mărar, toate au un aport ridicat de vitamina C, fiind în același timp hipocalorice, rehidratante și mineralizante.

Berea, sursă bogată în vitamina B
Berea este singura băutură cu conținut de alcool în care se regăsesc vitamine de tip B cum sunt niacina (B3), riboflavina (B2), piridoxina (B6) si acidul folic (B9).

Cu o influență dovedită asupra stării de bine a organismului, vitaminele de tip B prezente în bere pot oferi consumatorilor acestei băuturi o protecție suplimentară împotriva bolilor cardiovasculare. Astfel, studii științifice indică faptul că vitaminele B6 si B9 pot furniza băutorilor de bere o protecție în plus împotriva bolilor cardiovasculare, în comparație cu consumatorii altor băuturi alcoolice.
Un consum moderat de bere înseamnă o cantitate de 660 ml/zi pentru bărbați şi 330 ml/zi pentru femei, cu o concentrație alcoolică de maxim 5%.

Exercițiile fizice periodice
În urma practicării diferitelor sporturi, se stimulează producerea de serotonină (hormonul fericirii) și endorfină, două substanțe care generează o stare de bine în tot organismul.
Odihna corespunzătoare pentru recăpătarea energiei
Pentru o refacere completă a celulelor este nevoie de un somn de 7 - 8 ore pe noapte. În urma eforturilor corpului de a se adapta la noile condiții, o odihnă corespunzătoare asigură recăpătarea energiei și un tonus de invidiat. De asemenea, berea, chiar și cea fără alcool, conține substanțe provenite din hamei care asigură un somn mai odihnitor.

Centrul de Studii despre Bere Sănătate şi Nutriţie
Centrul de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie este o entitate cu caracter ştiinţific, rezultat al demersului celor trei membri fondatori: dr. Corina – Aurelia Zugravu, lector universitar în cadrul UMF “Dr. Carol Davila”, căreia îi revine şi calitatea de Preşedinte în cadrul Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriţie, dr. Alin Popescu, medic primar în medicină sportivă şi consultant în probleme de nutriţie, deţinând calitatea de Secretar general, şi dr. Mihaela Begea, doctor în ştiinţe inginereşti.

Infiinţat în luna decembrie a anului 2011 şi lansat oficial în data de 7 martie 2012, Centrul de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie are drept obiectiv investigarea efectelor consumului moderat de bere asupra organismului uman prin derularea de studii ştiinţifice şi diseminarea informaţiilor în domeniu în rândul comunității medicale şi a publicului larg.

Pentru a contribui activ la promovarea domeniului cercetării de la noi din țară, Centrul va finanţa anual studii de cercetare în domeniu, sub forma de burse acordate studenţilor, masteranzilor, doctoranzilor sau cadrelor universitare, indiferent de vârstă.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram