Masa rotunda "Oportunitati de afaceri pentru femeile din regiunea Sud-Est", organizata pe data de 24.03.2015, la Hotel Millenium Business Center din Constanta a reunit peste 45 de stakeholderi relevanti din domeniu. Reprezentantii Agentiei Nationale Antidrog si ai Loop Operations, alaturi de invitati, au evaluat situatia economica a regiunii Sud-Est, barierele intampinate de potentialele antreprenoare, dar si oportunitatile existente.
Discutiile s-au axat, in special, pe barierele si stereotipurile care impiedica femeile din regiunea amintita sa-si deschida propriile afaceri. S-a constatat ca gradul de discriminare creste in cazul femeilor care au depasit varsta de 40 de ani, indiferent de mediul de proveninta al acestora – rural sau urban. Rodica LUPU, CEO al Loop Operations considera ca “discriminarea subliminala a comunitatii le determina pe femei sa se ocupe, in special, de gospodarii”.
Economia sociala poate fi considerata o oportunitate de afaceri pentru femeile cu capacitati antreprenoriale. Dar, conform participantilor la discutii, este nevoie sa fie identificate nevoile societatii prin cooperarea intre institutiile publice si societatea civila si dezvoltate si implementate proiecte care sa se adreseze acestor nevoi. Reprezentantii societatii civile au atras atentia asupra faptului ca proiectele derulate pe perioade scurte de timp nu produc rezultatele scontate.
Agentia Nationala Antidrog si Loop Operations sunt parteneri in cadrul proiectului „Egalitate pe piata muncii - Sansa TA la un viitor mai bun!”, proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.
Acest eveniment face parte dintr-un demers mai amplu in cadrul caruia partenerii isi propun sa realizeze o ampla analiza asupra problemei excluziunii sociale si profesionale a femeilor apartinand grupurilor vulnerabile, cauzata in special de absenta unei educatii adecvate si a abilitatilor necesare pentru ocuparea unui loc de munca.
Proiectul „ Egalitate pe piata muncii - Sansa TA la un viitor mai bun!” cauta sa contribuie la cresterea oportunitatilor de angajare pentru femeile apartinand grupurilor vulnerabile in vederea crearii unei piete a muncii inclusive si are ca principale directii de actiune urmatoarele: cresterea oportunitatilor de angajare pentru femeile aflate in situatii de risc de excluziune sociala; imbunatatirea accesului egal la ocupare si construire a unei cariere de succes; implicarea autoritatilor publice (centrale si locale) si a altor organizatii relevante (ONG-uri, asociatiilor de IMM-uri, sindicate, patronate, camere de comert) in probleme ce tin de egalitatea de sanse si accesul egal al femeilor pe piata muncii; derularea de studii relevante in domeniu.
Pentru mai multe detalii legate de proiect si parteneri, ne puteti contacta la adresa de e-mail comunicare@loopoperations. ro
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro