Când vine vorba de achiziţionarea echipamentului de joacă pentru copii, este vorba de mult mai mult decât distracţie şi jocuri. Există consideraţii de siguranţă pe care trebuie să le ţineţi minte, precum şi preocupări legate de responsabilitate atunci când vecinii şi prietenii vin să joace.
Selectaţi echipamentul corespunzător vârstei
Există multe situaţii în care copiii se pot accidenta, deoarece le este permis să se joace pe echipamente care sunt prea avansate pentru grupa lor de vârstă. Cele trei categorii principale pentru echipamente de joacă sunt: 2 ani şi sub 2 ani, de la 2 la 5 ani şi de la 5 la 12 ani. Alegeţi echipamentele de joacă pentru copiii dumneavoastră în funcţie de vârsta potrivită, pentru a preveni rănirile inutile. Acesta vă poate costa mai mult în cazul în care copiii dumneavoastră variază în vârste, dar tratamente medicale în cazul unor leziuni grave vă va costa chiar mai mulţi bani şi dureri emoţionale.
Acordaţi atenţie suprafeţelor de protecţie
Unele echipamente pentru terenuri de joacă sunt vândute cu suprafeţe care trebuie instalate sub echipament. Suprafeţele trebuie să fie groase şi moi, pentru a oferi o protecţie potrivită atunci când copiii dumneavoastră cad. Nu puteţi puneţi echipamentele pe sol, iarbă sau beton şi să vă aşteptaţi ca copiii dumneavoastră să fie în siguranţă. Eroziunea solului poate provoca instabilitatea zonei de joacă înconjurătoare şi a echipamentului propriu-zis. Pavajele din cauciuc sunt o soluţie foarte bună, la fel ca nisipul şi aschiile de lemn.
5 lucruri de luat în considerare în ceea ce privesc echipamentele pentru locurile de joacă
Fii atent la construcţia lemnului
Nimeni nu ştie cu certitudine, dar există îngrijorări cu privire la utilizarea lemnului tratat sub presiune în multe structuri, inclusiv în echipamentele pentru terenuri de joacă. Chimicalele folosite pentru a menţine lemnul în stare bună pot fi toxice pentru adulţi, şi în special pentru copiii dumneavoastră. Ar trebui să fiţi conştienţi de aceste preocupări şi să evitaţi echipamentele pentru terenuri de joacă construit din lemn până când comunitatea medicală ştie sigur ce efecte pe termen lung asupra sănătăţii sunt.
Instalaţi bariere de protecţie
Orice porţiune ridicată a echipamentului pentru terenuri de joacă ar trebui să aibă bariere pentru a preveni căderea copiilor. Riscul de vătămare gravă este atât de mare, indiferent de vârstă, că barierele şi gardurile de protecţie reprezintă într-adevăr o opţiune.
Distanţa dintre leagăne
Când leagănele sunt prea apropiate unul de celălalt, copiii se pot ciocni între ei şi pot să apară vătămări. Spaţiul de siguranţă este de cel puţin 60 de cm. Măsuraţi distanţa de la exteriorul unui leagăn la exteriorul celuilalt. În faţa leagănului, măsuraţi cele două lanţuri interioare. De asemenea, trebuie să măsuraţi distanţa dintre leagăn şi schelet. Acest spaţiu ar trebui să fie la cel puţin 30 de centimetri distanţă.
Producătorii ar trebui să includă informaţii detaliate cu privire la dimensiunile, materialele şi distanţarea noului echipament. Dacă cumpăraţi echipament uzat, va trebui să faceţi o treabă de detectiv.
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro