Peste jumatate din universitatile din Romania (58%) utilizeaza solutii de eLearning in activitatea didactica si nondidactica. Majoritatea celor care nu folosesc aceste solutii (68%) declara ca ar dori sa le dezvolte in viitorul apropiat - se arata intr-un studiu realizat la comanda SIVECO Romania.
Unul din proiectele care ofera acces studentilor si profesorilor la resurse de tip eLearning este PAELIS, realizat in cadrul unui parteneriat intre SIVECO Romania si Universitatea Politehnica Bucuresti, si co-finantat din Planul National, Programul 5 - INOVARE, in baza contractului nr. 67/2007 incheiat cu AMCSIT.
Proiectul, lansat in 2007 si finalizat in acest an, vine in sprijinul universitatilor oferindu-le un portal eLearning modular, care asigura pe de o parte flexibilitatea administrarii electronice a procesului educational prin facilitati de administrare specifice unei universitati, si pe de alta parte asigura eficientizarea procesului de invatare, prin punerea la dispozita studentilor si a profesorilor a unor module de evaluare online si de lucru la distanta.
De acest tip de portal pot beneficia si alte centre universitare din tara sau din strainatate, sistemul oferind suport pentru activitatile educationale de predare/invatare, colaborare, de management al cunostintelor si cursurilor si management al activitatilor administrative.
"Obiectivul principal al proiectului PAELIS este acela de a crea un produs nou, inovativ, competitiv si adaptat cerintelor de educatie moderna din universitati, care se adauga portofoliului de produse eLearning oferite de SIVECO Romania", a declarat Catalin Stefan, responsabil tehnic al proiectului, in cadrul SIVECO Romania.
"Un beneficiar al proiectului PAELIS este studentul doritor de participare activa in procesul educational, fapt ce ii impune utilizarea celor mai diverse cai de comunicare, lucrul in echipa, interogarea resurselor si transferul de date, imagini, sunet, in timp real. Celalalt beneficiar este profesorul sau, doritor sa il asiste in dobandirea abilitatilor solicitate de era tehnologiei: gandire inventiva, comunicare eficienta si productivitate ridicata", a declarat prof. dr. ing. Ana Maria Josceanu, responsabil al proiectului in cadrul Centrului de Transfer Tehnologic pentru Industriile de Proces din Universitatea „Politehnica” Bucuresti.
Despre SIVECO Romania
Infiintata la inceputul anului 1992, SIVECO Romania SA este liderul caselor de software din Romania, asigurand o mare parte din proiectele informatice de anvergura din Romania, precum si un volum important al exporturilor de produse software in tari din Europa Centrala si de Est, din Uniunea Europeana, spatiul Comunitatii Statelor Independente, in Orientul Mijlociu si Apropiat, in nordul Africii.
Intre actionarii SIVECO Romania se numara Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V.
Adresandu-se cu precadere organizatiilor mari si mijlocii, compania ofera solutii eficiente EAS (Enterprise Application Suite), Document Management, Business Inteligence, eLearning, eHealth, eGovernment, eAgriculture, eCustoms si eBusiness, atat pentru piata locala, cat si pentru cea internationala. De asemenea, compania s-a specializat in executia de proiecte informatice de mare complexitate si amploare.
Avand o cota din piata romaneasca de EAS de 21,2% si de 8% din cea de servicii IT, SIVECO Romania implementeaza cu succes solutiile sale la peste 1300 de clienti, atat institutii publice importante, cat si companii private de referinta.
SIVECO Romania SA este certificata ISO 9001:2008 de catre compania franceza AFAQ-AFNOR, cotata printre primele 5 in lume din punct de vedere al prestigiului auditului pe care il efectueaza, si dezvolta parteneriate solide cu cele mai mari companii de software si hardware din lume (Intel, HP, IBM, Bull, Oracle, Microsoft etc).
Compania SIVECO Romania este membra a mai multor asociatii profesionale si de afaceri din Romania (AmCham, ANIS, ARIES, AOAR, ANIAP) si internationale (Information Society Technologies Advisory Group – ISTAG, Integrating Healthcare Enterprise – IHE, Networked European Software and Services Initiative – NESSI) si a aderat la importante initiative globale, precum UNPD Global Compact, WEF Transparency si PACI (Partnership Against Corruption Intiative).
De-a lungul celor 19 ani de existenta, compania a fost recompensata cu peste 100 de premii interne si internationale. Astfel, SIVECO Romania este prima companie din Romania care a primit Premiul I la World Summit for the Information Society, si care a obtinut un numar record de nominalizari la concursul ICT Prizes, organizat anual de catre Consiliul European pentru Stiinte Aplicate, Tehnologie si Inginerie (Euro-CASE). Proiectele sale in domeniul educational au primit aprecierea de "Best Practice" din partea Comisiei Europene si "Honourable Mention" la eEurope Awards for eGovernment, fiind totodata considerate de catre Asociatia Internationala de Project Management (IPMA) intre cele mai importante realizari mondiale in domeniul managementului de proiecte. Contributia SIVECO Romania la implementarea proiectului de informatizare a educatiei din Romania a fost premiata cu European IT Excellence Awards 2008, la categoria Independent Software Vendors – Vertical Market. In 2010, compania a obtinut titlul "Winner of European IT Excellence Awards 2010" pentru implementarea solutiei IT la Agentia de Plati si Interventii pentru Agricultura.
Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro si www.advancedElearning.com.
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro