631 de angajati din aeroporturi au urmat cursuri de formare profesionala

26 iunie 2013
Autor:
dowmedia08

FONDUL SOCIAL EUROPEAN
Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013
Axa prioritara nr. 3 “Cresterea adaptabilitatii lucratorilor si intreprinderilor”
Domeniul major de interventie 3.2 „Formare si sprijin pentru intreprinderi si angajati pentru promovarea adaptabilitatii”
Titlul proiectului: Formare profesionala in transportul aerian: securitatea in munca si protectia mediului in utilizarea tehnologiilor moderne
Contract nr.: POSDRU/81/3.2/S/59569
"Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013" - "Investeste in oameni!"

631 de angajati din aeroporturi au urmat cursuri de formare profesionala

Cluj-Napoca, 26 iunie 2013 - Proiectul de formare profesionala a angajatilor din aeroporturi implementat de Asociatia Aeroporturilor din Romania (AAR), in parteneriat cu SIVECO Romania a ajuns la final.
In cadrul unei conferinte de presa, organizate la Cluj-Napoca, au fost prezentate rezultatele proiectului „Formare profesionala in transportul aerian: securitatea in munca si protectia mediului in utilizarea tehnologiilor moderne”.
631 de cursanti (din care 301 angajati femei) au participat la cele 47 de sesiuni de formare profesionala organizate in locatiile de curs din orasele Timisoara, Cluj-Napoca/Tureni, Constanta, Oradea, Iasi, Bucuresti, Baia Mare si Sibiu. Cursantii sunt angajati ai aeroporturilor membre AAR si membrilor asociati ai AAR (societati comerciale care functioneaza in sectoare de activitate conexe transportului aerian) si reprezinta 24% din totalul angajatilor din aeroporturi.

Cele 9 programe de formare profesionala au acoperit activitatile aeroportuare de baza care au aprobate standarde ocupationale recunoscute la nivel national: ”Operator handling”, ”Operator dispecer sisteme de monitorizare si aparatura de control”, ”Tehnician ecolog si protectia calitatii mediului”, ”Tehnician in constructii si lucrari publice”, ”Manager al sistemului de management SSM”, ”Inspector in domeniul securitatii si sanatatii in munca”, ”Analist resurse umane”, ”Agent de curatenie cladiri si mijloace de transport”, ”Tehnologia informatiei si comunicatiilor (TIC)”.

Durata proiectului a fost de 30 de luni, iar valoarea totala aprobata a proiectului a fost de 5.987.031 lei.

Perioada de implementare a proiectului a inceput la data de 03.01.2011, proiectul fiind lansat pe 24 februarie 2011 la sediul AAR din Cluj-Napoca.

Au urmat patru sesiuni de intalniri si dezbateri ale Comisiei de specialitate privind dezvoltarea integrata a resurselor umane la nivelul aeroporturilor din Romania. De asemenea, au fost organizate trei Conferinte regionale de intalniri si dezbateri privind “Cerintele de forta de munca inalt calificata in aeroporturi” la Cluj-Napoca, Timisoara si Bucuresti, cu participarea managerilor din aeroporturi, specialistilor din aviatia civila, angajatilor din aeroporturi, sindicatelor si cu invitarea presei care a facut publice aceste evenimente.

In cadrul a 8 seminarii de informare si dezbateri desfasurate la aeroporturile Cluj-Napoca, Sibiu, Baia Mare, Satu Mare, Bucuresti, Constanta si Arad s-au discutat subiecte legate de formarea unei culturi privind securitatea si sanatatea in munca si protectia mediului in activitatea aeroportuara.

In luna iunie 2013 a fost realizat “Raportul privind Strategia de Dezvoltare a Resurselor Umane la Nivelul Aeroporturilor din Romania 2013-2015”, raport publicat intr-un numar de 500 de exemplare care au fost diseminate in cadrul aeroporturilor membre si membrilor asociati ai Asociatiei Aeroporturilor din Romania.

“Ne bucuram sa incheiem cu rezultate foarte bune acest proiect unic in domeniul formarii personalului din aeroporturi. Unic prin numarul mare de participanti, prin diversitatea cursurilor oferite, dar si prin faptul ca la acest program au avut acces angajati de la toate nivelurile, nu numai managerii. Este un prim pas pe care l-am facut cu succes pentru a avea angajati pregatiti la standardele de calificare si certificare solicitate in domeniul de activitate aeroportuar care sa deserveasca cu profesionalism clientii”, a declarat David Ciceo, presedintele Asociatiei Aeropoturilor din Romania, la conferinta de incheiere a proiectului.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram