7 beneficii ale consumului de tapioca

12 octombrie 2022
Autor:
Content SEO

Tapioca este un tip de amidon extras din rădăcina de manioc, plantă care a primit și numele de „cartof tropical”. Spre urmare, tapioca nu este nici legumă și nici fruct. Conține cantități modeste de proteine, grăsimi și fibre, dar este bogată în carbohidrați. Persoanele intolerante la gluten apreciază tapioca pentru că aceasta nu conține gluten și poate fi folosită în multe rețete de mâncăruri delicioase, atât în cele sărate, cât și în cele dulci, tapioca neavând un gust distinctiv. Află în continuare care sunt cele cunoscute beneficii ale consumului de tapioca.

  1. Te energizează

Mâncărurile și băuturile cu tapioca sunt o adevărată sursă de energie, datorită carbohidraților pe care le conține acest amidon. Mai mult, sunt carbohidrați obținuți din zaharoză, nu din colesterol LDL sau grăsimi saturate. Bucură-te de un mic dejun ce conține tapioca și îți vei asigura doza de energie necesară pentru începutul zilei. Mai mult, fibrele din tapioca îți vor asigura sațietatea pentru o bună perioadă de timp.  Atenție, nivelul de glucoză poate crește rapid, spre urmare diabeticii ar trebui să fie mai atenți la cantitatea de tapioca consumată.

  1. Îmbunătățeste digestia

Datorită conținutului de fibre, tapioca ajută la digerarea mâncării și la absorbția nutrienților. Spre exemplu, o budincă din tapioca este ușor de digerat, îți dă energie și tratează astfel de probleme digestive cum e constipația, diareea, balonarea. Mai mult, prezența amidonuluidin tapioca hrănește bacteriile intestinale, ceea ce ajută la o mai bună funcționare a intestinelor, cu efect pozitiv asupra întregii sănătăți digestive.

  1. Întărește oasele

Consumul de tapioca furnizează corpului o doză suficientă de vitamina K, calciu și fier, nutrienți care au un rol important în protecția și dezvoltarea oaselor. Cum densitatea minerală osoasă scade odată cu trecerea anilor, este necesar să o susținem suplimentar, în caz contrar vom fi mai vulnerabili în fața afecțiunilor osoase cum este osteoporoza. Poți să îți prepari lapte cu tapioca, o rețetă simplă care îți va furniza substanțe nutritive valoroase pentru sistemul osos.

  1. Ajută la creșterea în greutate

Mâncarea ce include tapioca reprezintă o variantă sănătoasă și ușoară de a câștiga în greutate pentru cei ce își doresc acest lucru. Datorită conținutului ridicat de carbohidrați, tapioca transformă orice fel de mâncare în unul destul de caloric. Încă un avantaj: tapioca nu conține colesterol sau grăsimi saturate, spre urmare vei fi ferit de problemele de sănătate asociate cu acestea. Un pudding cu perle de tapioca, lapte, migdale și scorțișoară va aduce o reală plăcere pentru papilele gustative și te va ajuta să crești în greutate.

  1. Reduce tensiunea arterială

Tapioca conție și potasiu, un mineral esențial pentru corpul uman, cu proprietăți vasodilatoare. Acesta ajută la reducerea tensiunii arteriale, cu efect benefic asupra vaselor de sânge și asupra arterelor. În consecință, se reduce presiunea exercitată asupra sistemului cardiovascular, iar fluxul de sânge ajunge și în alte părți ale corpului. În plus, potasiul ajută la echilibrarea fluidelor din organism și, atunci când există un echilibru corect între potasiu, calciu și sodiu în plasma sanguină, funcționare cardiacă este corespunzătoare.

  1. Îmbunătățește starea pielii

Gătește cât mai des cu tapioca dacă îți dorești o piele tânără și fermă. Acest lucru este posibil datorită conținutului de antioxidanți și de fibre din tapioca. Antioxidanții sunt niște compuși care protejează celulele împotriva daunelor cauzate de radicalii liberi ce deteriorează celulele pielii și grăbesc îmbătrânirea sa.  Antioxidanții găsiți în tapioca includ vitamina C, beta caroten, mangan, magneziu, potasiu, zinc, fier, cupru, seleniu și fosfor. Delectează-te cu un ceai verde în care să adaugi perle de tapioca pentru a beneficia de doza maximă de antioxidanți conținută de ambele ingrediente. De asemenea, fibrele din tapioca îmbunătățesc digestia, ceea ce ajută organismul să absoarbă mai ușor vitaminele și mineralele atât de necesare pielii.

  1. Nu conține alergeni

Tapioca este printre puținele ingrediente care, în forma sa pură, nu conțin alergeni alimentari și este o adevărată sursă nutritivă pentru persoanele diagnosticate cu boala celiacă sau pentru cele care nu consumă gluten. Spre urmare, mâncărurile gătite cu făină de tapioca, perle de tapioca sau amidon sunt sigure pentru cei cu intoleranță la gluten.

Așadar, profită la maximum de beneficiile consumului de tapioca pe care o poți adăuga atât în mâcăruri, cât și în băuturi. O poți folosi ca agent de îngroșare în supe și sosuri sau pentru a îmbunătăți textura aluatului de pâine sau a cărnii pentru burgeri. Gustul său neutru o face potrivită pentru multe rețete de mâncare. Mai mult, tapioca nu are restricții de consum, însă persoanele cu diabet ar trebui să consulte medicul înainte de a o folosi în mâncare, iar cei care își doresc să scape de kilogramele nedorite ar trebui să o consume în cantități mai mici.

 

 

 

 

 

 

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram