Utilizarea solutiilor informatizate pentru educatie este benefica si genereaza efecte pozitive asupra intregii societati - afirma specialistii in educatie. Solutiile de eLearning acopera nevoile intregului sistem educational, oferind instrumente utile pentru toate nivelurile – de la factorii de decizie din ministere, pana la elevi, profesori, parinti si chiar publicul larg. Metodele de invatare bazate pe eLearning reusesc sa adapteze procesul educational la nevoile reale ale eleviilor si ofera acces la informatii relevante si actualizate.
Aceste concluzii se bazeaza pe rezultatele unui studiu realizat in cadrul evenimentului eduVision 2020, la care au participat: ministri ai educatiei, consilieri ministeriali, inspectori si directori scolari, academicieni si profesori din 25 de tari.
Sondajul, aplicat in cadrul conferintei, a urmarit obtinerea informatiilor cheie despre modalitatea in care solutiile eLearning pot imbunatati procesul educational si problemele curente intampinate in implementarea de solutii informatice in educatie.
In acest sens, 70% dintre cei chestionati au fost de parere ca eLearningul poate imbunatati procesul de invatare si faciliteaza invatarea activa, iar 50% spun ca reprezinta un instrument eficient, flexibil si indispensabil.
Cele mai importante beneficii aduse de instuirea prin eLearning sunt considerate de specialisti a fi: dezvoltarea abilitatilor de lucru individuale si de echipa, dezvoltarea abilitatilor de analiza si sinteza a informatiilor si a capacitatii de punere in practica a informatiilor teoretice invatate in scoala. Aceste abilitati sunt considerate a fi dobandite datorita continutului cursurilor 91%, pregatirii informale 92%, instruirii indirecte 70% si instruirii colaborative 84%. Pe scurt, specialistii considera ca eLearning-ul raspunde pe deplin cerintelor pietei muncii si a societatii moderne si ajuta la crearea mai multor oportunitati economice si sociale, la nivel local si global.
Specialistii in educatie participanti la studiu considera ca in ultimii ani au avut loc multe schimbari la nivelul sistemului educational din tara pe care o reprezinta, majoritatea in bine. La nivel global, eLearning-ul joaca un rol din ce in ce mai important in educatie si efectele introducerii noilor technologii in scoli aduc efecte majore, ajutand la dezvoltarea intregii societati.
“eLearning-ul a devenit o unealta foarte eficienta si indispensabila in procesul educational. Menirea sa este una pedagogica, aceea de a ajuta profesorul sa livreze informatia intr-un mod cat mai complet si atragator pentru elev. Tendintele actuale inoveaza si imbunatatesc educaţia, prin introducerea la clasa a dispozitivelor multi-touch, a tabletelor si chiar a continutului educational tridimensional, inovatii primite cu entuziasm de elevi si profesori”, a declarat Radu Jugureanu, eContent Manager SIVECO Romania.
In cadrul conferintei eduVision 2020 au fost dezbatute tendintele in tehnologia informatiei aplicate in educatie si au fost prezentate proiecte de informatizare de succes, din ţari precum: Romania, Moldova, Cipru, Emiratele Arabe Unite, Egipt, Azerbaijan, Malta, Maroc, Algeria si Serbia. Conferinta a fost organizata la Bucuresti, in perioada 16-17 septembrie, de catre SIVECO Romania si Agora Grup, sub patronajul Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului si Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale.
Despre SIVECO Romania
SIVECO Romania este liderul caselor romanesti de software si unul din integratorii software de succes din Europa Centrala si de Est. Compania dezvolta si exporta solutii IT si proiecte de consultanta cu valoare adaugata ridicata catre tari din Comunitatea Europeana, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si spatiul Comunitatii Statelor Independente.
Compania a fost infiintata in 1992 si are in prezent 1.050 de angajati.
Actionarii SIVECO Romania sunt Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V si SIVECO Management Team.
Adresandu-se cu precadere organizatiilor private si publice, SIVECO Romania ofera solutii eficiente de eLearning, EAS (Enterprise Application Suite), Document Management, Business Inteligence, eHealth, eGovernment, eAgriculture, eCustoms si eBusiness, pentru piata nationala si internationala. SIVECO Romania s-a specializat în executia de proiecte informatice de mare complexitate si amploare.
De-a lungul celor 19 ani de existenta, compania si-a construit o reputatie solida, fiind recompensata cu peste 125 de premii interne si internationale.
SIVECO Romania SA este certificata ISO 9001:2008 de catre compania franceza AFAQ-AFNOR, una din primele 5 companii de audit din lume. SIVECO Romania dezvolta parteneriate solide cu cele mai mari companii de software si hardware din lume:Intel, HP, IBM, Bull, Oracle, Microsoft etc.
SIVECO Romania este membru activ al mai multor asociatii profesionale si de afaceri din Romania (AmCham, CCIFER, ARIES, ANIAP, ATIC) si internationale (European Association for Information Technology - EITA, Information Society Technologies Advisory Group - ISTAG) si a aderat la importante initiative globale, precum UNPD Global Compact, WEF Transparency si PACI (Partnership Against Corruption Intiative).
Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro