Perfectiunea nu conteaza – “accept faptul ca nu sunt perfecta”
Poti sa fii nervoasa, sa iti pierzi rabdarea si da- chiar poti muta ceasul cu o ora inainte pentru ca ai tai copii sa se duca la culcare cu o ora mai devreme si sa ai si tu parte de pace si liniste. Nu trebuie sa te agiti pentru fiecare zgarietura, sa faci costume de Halloween sau sa conduci comitetul de parinti. Copiii nu au nevoie ca tu sa fii perfecta. Ei au nevoie de limite rezonabile, de o gramada de pupicuri si imbratisari si de o mamica fericita.
Gaseste timp pentru joaca – “ma voi aseza pe podea si ma voi juca cu copilul meu in fiecare zi”
Bebelusii – si copiii mai mari – au nevoie in mod regulat de timp petrecut fata in fata cu adultii. Si desi este dificil sa intri in lumea lor fantastica – in special cand esti ocupata sau obosita – este vital sa o faci. De ce? Deoarece joaca este modul de exprimare al copilului tau si daca esti acolo ii creste inteligenta emotionala.
Practica obiceiuri sanatoase – “o sa am grija de corpul meu”
Cand a fost ultima oara cand te-ai pus pe primul loc? Oricat de greu ti-ar fi, incearca sa faci niste exercitii 30 minute pe zi cateva zile pe saptamana. Iti imbunatateste starea de spirit, arde grasimile si ti se va imbunatati sistemul imunitar. Si nu vorbim de lectii complicate de aerobic aici – ci de o simpla plimbare prin imprejurimi. In timp ce faci asta incearca sa mananci echilibrat si sa te odihnesti suficient.
Accepta realitatea maternitatii – “voi invata sa iubesc haosul”
Viata de familie este plina de rasturnari neasteptate, boli contagioase, umiliri ocazionale in public, lenjerie de schimbat si mai multa munca decat ai avut vreodata. Este de asemenea si plina de momente grozave, tandrete, pupicuri si imbratisari. Aminteste-ti ca acum ai o scuza sa iti mai cobori standardele in ceea ce priveste curatenia. Sa iti tii casa curata in timp ce iti cresti copiii e ca si cum ai da zapada de pe drum in timp ce ninsoarea nu se opreste.
“Imi voi face din cina familiei o prioritate”
Bineinteles este mai usor sa iei repede o pizza si sa o mananci in fata televizorului decat sa pregatesti cina. Dar nu mancarea este principalul factor ci familia. Sa stai la masa in fiecare seara impreuna cu copiii iti permite sa te apropii mai mult de ei si sa vorbiti despre ce s-a intamplat peste zi. Multe studii efectuate au aratat ca mesele in familie in mod regulat ii ajuta pe copii si au rezultate mai bune la scoala.
Nu uita dragostea – “ma voi focaliza si pe mariajul meu”
Casnicia este un lucru ce are viata si trebuie hranit, ii trebuie apa si trebuie rasfatat. Dar sa cresti copii implica multa energie si mult timp asa ca sunt mai putine sanse sa mai petreci timp cu partenerul tau. Solutia? Fa economii si angajeaza o bona (sau cheam-o pe mama ta) o data pe saptamana ca sa puteti petrece timp impreuna ca un cuplu.
“Imi voi face timp pentru prieteni”
Poti trai fara prieteni, dar de ce sa o faci? Poti sa pastrezi legatura cu ei, daca te opresti 15 minute pe zi din treburile tale pentru a trimite un email sau a da un telefon. Prietenia te ajuta sa combati stresul deoarece iti permite sa te deconectezi de la viata de zi cu zi.
Apreciaza lucrurile marunte – “imi voi reaminti zilnic ca timpul petrecut cu copilul meu e de nepretuit”
Maternitatea nu se termina niciodata, dar copilaria da. Ai un bebelus, clipesti, si deodata are 3 ani, sta in fata ta si iti zice ca a crescut mare. Perioada cand sunt mici e foarte scurta, si cu fiecare zi cu cat baietelul tau sau fetita ta se schimba si creste, il/o aduce mai aproape de ziua cand va iesi pe usa si va pleca. Aminteste-ti ca esenta de a fi parinte consta in momentele de fiecare zi. Asa ca opreste-te, fii atenta si asigura-te ca profiti de fiecare clipa.
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro