8800 euro din partea Deloitte pentru programul Terapie prin zambet in randul copiilor autisti

30 noiembrie 2011
Autor:
dowmedia08

“Copiii autisti sunt captivi intr-o lume necunoscuta noua si greu de inteles. Credem cu tarie ca tacticile aplicate de actorii CliniClowns vor face diferenta in procesul de comunicare cu acesti copii. Clovnii nostri vor beneficia de expertiza unor traineri recomandati de CliniClowns Olanda. Poate este bine de stiut ca, in Olanda, cliniclovnii lucreaza déjà cu pacienti autisti, iar doctorii sunt de parere ca terapia prin zambet este o alta metoda de a ajunge mai aproape de ei. De asemenea, trebuie mentionat ca, demersul de extindere a activitatii noastre si in randul acestor copii este sustinut de compania Deloitte”, a declarat Martin Schiere, Director Executiv al fundatiei.
Angajatii companiei Deloitte au inteles misiunea fundatiei CliniClowns si importanta pe care o are starea psihica si afectiva a copiilor pe parcursul tratamentului medicamentos. Ei au inteles ca terapia prin zambet poate face diferenta si in lumea copiilor diagnosticati cu autism. Acest lucru i-a motivat sa sustina noul demers al fundatiei intr-un mod inedit: angajatii Deloitte au alergat in total 360 de km in cadrul maratonului international organizat la Bucuresti in luna octombrie, ceea ce a generat fonduri de 4400 euro.
Posibilitatea de implicare a fost relativ simpla, actiunea de CSR fiind dedicata atat fiecarui angajat in parte, cat si companiei Deloitte. 32 de persoane s-au angajat sa alerge in beneficiul micutilor pacienti, fiecare kilometru fiind sponsorizat de catre prieteni, familie sau colegi cu o suma de minimum 5 ron. In acest mod, angajatii au adunat in total o suma de 4400 de Euro suma fiind ulterior dublata de Deloitte. Astfel, atat cei cu o conditie fizica deosebita, cat si cei care nu au inclinatii sportive au avut posibilitatea sa se alature acestei cauze.
“Sunt un sustinator activ al acestei asociatii, intrucat cred in misiunea lor de a ajuta copiii sa zambeasca din nou. Pentru familiile ale caror vieti au fost ravasite de aceasta boala, zambetul face uneori diferenta dintre renuntare si regasirea sperantei. Ca firma, datoram enorm de mult comunitatii si credem ca faptele bune nu sunt niciodata indeajuns. Colegii mei au inteles asta si am reusit sa conturam o echipa plina de entuziasm; poate ca unii dintre ei nu sunt alergatori dedicati, nici nu au febra maratonului in sange, dar cu totii s-au incaltat corespunzator si s-au prezentat la linia de Start. Nu putem decat spera ca eforturile noastre ii vor ajuta pe copii sa zambeasca un an intreg de acum inainte, pana la urmatoarea editie a maratonului”, a declarat Pieter Wessel, Partener Deloitte Romania.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram