Inca din anul 2009, Mare Nostrum a derulat actiuni de informare, constientizare si colectare a uleiului vegetal uzat, adresate atat persoanelor fizice, societatii civile constantene, cat si persoanelor juridice, institutiilor publice si institutiilor de invatamant.
In anul 2012, printr-un parteneriat cu firma S.C. STOEHR MINERAL & VEGETAL OIL S.R.L, ce are ca obiect principal de activitate colectarea uleiului vegetal uzat, Mare Nostrum a oferit tuturor persoanelor fizice care au predat in schimbul a 5 litri de ulei uzat vegetal, 1 litru de ulei de floarea soarelui imbuteliat. In ceea ce priveste concursul “Si eu colectez separat uleiul vegetal uzat!” adresat institutiilor de invatamant, castigatorul din aceasta editie este Scoala nr.3 din Mangalia si primeste din partea organizatorilor un premiu in valoare de 600 lei.
La finalul anului scolar 2012, ONG Mare Nostrum anunta cele 9 institutii de invatamant care au participat la concurs si au colectat uleiul vegetal uzat. Clasamentul s-a realizat tinandu-se cont de raportul de mobilizare, acesta calculandu-se in functie de numarul total de elevi din institutia respectiva si cantitatea de ulei colectata in perioada concursului.
Astfel, pe primul loc se afla Scoala nr.3 din Mangalia, cu un procent de mobilizare de 46, 63%, urmeaza Scoala nr.29 “Mihai Viteazul” din Constanta, cu un procent de mobilizare de 37,94%, iar pe locul trei Scoala nr.16 din Constanta, cu 16,67% procent de mobilizare. Apoi urmeaza Gradinita PP "Lumea copiilor", Scoala nr. 8 Constanta, Scoala „Dimitrie Cantemir” Constanta, Scoala "Nicolae Tonitza" Constanta, Colegiul Economic Mangalia si Colegiul Agricol Poarta Alba, cu procente de mobilizare descrescatoare.
Scopul acestei activitati este de a creste gradul de informare si constientizare in ceea ce priveste efectele nocive ale uleiului vegetal uzat, precum si evidentierea importantei colectarii acestuia: “Prin aceste initiative, activitati si concursuri, incercam de fiecare data sa sensibilizam institutiile de invatamant, respectiv educarea si informarea tinerilor asupra importantei colectarii si a rationalizarii resurselor. In acest sens, profesorii si educatorii au fost intotdeauna alaturi de noi, implicandu-se direct in actiunile initiate ” declara Andreea Ionascu, coordonator proiect ONG Mare Nostrum.
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro