Intrebari despre casa de marcat

16 mai 2016
Autor:
Content SEO

Casa de marcat are un rol din ce in ce mai important in comert. Este normal, in conditiile in care poate sa elimine riscul de evaziune fiscala si ofera o organizare mult mai bune pentru magazine. Conform Primacasademarcat.ro , exista o serie de intrebari pe care orice comerciant incepator trebuie sa si le puna.

Cum se alege casa de marcat perfecta?

Exista o varietate mare de case de marcat si sunt o multime de intrebari si raspunsuri pe care trebuie sa ti le pui inainte de a cumpara una. Ceea ce conteaza foarte mult este numarul de bonuri pe care casa de marcat le poate emite zilnic, pretul pe care il are, performantele si preturile consumabilelor. Atentie la pret, deoarece un pret mic nu inseamna intotdeauna o cheltuiala mica.Intereseaza-te de tot ceea ce contine casa de marcat pe care o cumperi.

De asemenea, conteaza foarte mult si posibilitatea de conectare la PC, pe care o ofera casa de marcat, precum si informatii despre contractul de service al acesteia.

In cat timp se poate folosi o casa de marcat?

Pentru a folosi legal o astfel de casa, dupa achizitie trebuie sa fie depus un dosar la Anaf. Acest lucru inseamna fiscalizare. Dupa aprobarea din partea institutiei financiare, casa de marcat poate sa fie folosita. Fiscalizarea necesita o serie de informatii si de acte. Ai nevoie, asadar, de un contract pentru spatiul unde prestezi serviciile, de act constitutiv al firmei, de certificat de inmatriculare si de inregistrare in scopuri tva, de stampila si de copie a actului de identitate. Persoana care depune actele trebuie sa fie neaparat un asociat al firmei pentru care se depun.

Ce trebuie sa faci dupa fiscalizare?

Imediat ce fiscalizarea este facuta, trebuie sa se introduca articolele in casa de marcat si trebuie sa se inceapa vanzarile. Zi de zi este esential sa se scoata rapoarte cu tot ceea ce s-a vandut .

Casa de marcat este obligatorie pentru majoritatea comerciantilor, asadar, este bine sa te orientezi spre o varianta care sa ti se potriveasca. In cazul in care iti lipseste, amenzile sunt foarte mari si chiar nu merita, in conditiile in care pretul unei case este destul de scazut.

 

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram