Dacă intenționați să începeți amenajarea unei grădini, este posibil să vă fi venit ideea de a folosi un motocultor Rotakt pentru a vă ajuta să începeți. Dacă acesta este cazul, probabil că vă întrebați despre modul în care astfel de utilaje agricole vă pot ajuta să porniţi în amenajarea grădinii.
Deci, ce face un motocultor Rotakt? Ei bine, cele mai comune motocultoare sunt acelea care funcţionează pe bază de benzină şi folosesc o serie de lame metalice pentru a străpunge și a afâna solul. Acest lucru ajută la pregătirea terenului pentru o nouă grădină. De asemenea, acesta poate smulge iarba, buruienile sau rădăcinile mici pentru a ușura săparea și plantarea în sol.
Aşa cum spuneam, scopul principal al unui motocultor Rotakt este acela de a „sparge” și a afâna solul. Acest lucru se realizează folosind o serie de lame metalice (numite şi dinți) care sunt rotite de un motor. Acest motor este alimentat cu benzină de cele mai multe ori, sau în anumite cazuri cu electricitate. Un motocultor Rotakt este foarte util pentru afânarea solului compactat. Solul pe care urmează să cultivaţi ar putea fi compactat din cauza inundațiilor, a rădăcinilor înfundate sau a lipsei de plantare și grădinărit de-a lungul mai multor ani.
Indiferent de cauza solului compactat, un motocultor poate fi folosit pentru a rezolva această problemă cu solul. De asemenea, facilitează adăugarea îngrăşămintelor în sol, cum ar fi compostul. În orice caz, aceste utilaje pot economisi grădinarilor și fermierilor mult efort şi timp, eliminând nevoia de a săpa și de a răsuci solul cu o cazma.
Afânarea solului este foarte importantă pentru plante, deoarece multe dintre ele nu se pot dezvolta corect dacă întâmpină anumite obiecte dure în procesul lor de dezvoltare, astfel că este nevoie de un sol moale şi care să nu îngreuneze dezvoltarea rădăcinilor. Pe lângă un sol afânat, trebuie să vă asiguraţi că în locul unde urmează să plantaţi legume precum morcovi sau cartofi să nu existe pietre mari.
Pe lângă permiterea plantelor cu rădăcini să se dezvolte, afânarea solului va facilita şi săpatul ulterior al rândurilor. De exemplu, dacă plantaţi ardei sau roşii, va fi mult mai uşor să treceţi cu o sapă pe rând pentru a reafâna crusta ce se formează în urma irigării sau a ploilor abundente, precum şi pentru îndepărtarea buruienilor care cresc pe lângă plante şi le sufocă, „furându-le” atât nutrienţi importanţi cât şi lumină solară.
Mai mult, un sol bine afânat permite îngrăşămintelor să se absorabă mai uşor şi să hrănească plantele pentru a se dezvolta armonios şi a oferi roade multe şi gustoase. Solul se poate compacta de-a lungul timpului dacă nu se plantează în mod regulat. Un alt motiv pentru care solul se poate compacta este şi acela în care oamenii trec peste el sau dacă există inundații. Motocultorul vă va ajuta la afânarea acestui sol.
Un alt beneficiu al motocultoarelor este acela că pot îndepărta unele rădăcini din sol. Atâta timp cât rădăcinile nu sunt prea mari și dure, un motocultor le poate tăia – tot ce trebuie să faceţi atunci este să le ridicaţi şi să curăţaţi frecvent lamele.
Şi dacă solul a fost pregătit bine, iar plantele au fost îngrijite corespunzător pe toată durata verii, acum că a sosit toamna este vremea să culegeţi şi roadele. Astfel, puteţi ataşa o remorcă de motocultor şi puteţi aduce acasă roadele bogate pe care solul le-a avut de oferit. În funcţie de accesorii, motocultorul se poate folosi şi în alte activităţi agricole, aşa că este o investiţie care va da roade la propriu şi la figurat.
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro