Am realizat sute de ore de cercetare si am testat zeci de lenjerii de pat diferite pentru a ne da seama care sunt cele mai bune lenjerii de pat din Romania. Daca te afli intr-o situatie dificila in care nu stii ce sa alegi, ei bine, un astfel de ghid ti-ar putea fi de mare folos.
In primul rand, trebuie sa descoperi care este textura tesaturii care iti place cel mai mult. De asemenea, si confortul termic este foarte important. Majoritatea cumparatorilor ar trebui sa aiba cel putin unul sau doua seturi de cearceafuri din percal sau satin de bumbac pentru utilizare pe tot parcursul anului. Insa, poate unii dintre voi doresc sa investeasca si in seturi de flanel sau in, in functie de cat de rece sau cat de calduroasa este camera.
Recomandarea noastra este sa achizitionati lenjerii din bumbac cu capse lungi sau in, fiindca sunt mai respirabile si asigura o buna rezistenta in timp. Cele din microfibra sau raion de bambus au costuri medii fara un beneficiu real fata de fibrele naturale. Pe langa faptul ca va ajutam sa identificati tipul de cearceafuri potrivit, va vom ajuta sa determinat si dimensiunea si culoarea potrivita.
Daca esti in cautarea unor lenjerii de bumbac versatila, de zi cu zi si iti place senzatia de tesatura usoara pe piele, cauta modele din percale. Aceasta tesatura de bumbac rece si respirabila funcitoneaza foarte bine pentru temperaturi mai mari sau dormitoare calduroase, putand fi usor combinata cu o plapuma mai groasa pentru vreme rece. Dupa indelungi testari, am descoperit ca cel mai bun percal se simte moale, are un finisaj mat asemanator cu lenjeriile de pat de hotel.
Daca iti doresti o senzatie de lenjerie luxoasa, material dens si elegant, atunci o varianta foarte buna este satinul. Este, deopotriva, realiza din bumbac, dar datorita tesaturii din satin se simte foarte fin, matasos si este putin mai calduros decat percalul. Permite o buna ventilatie a aerului, deci este potrivit pentru tot parcusul anului. Satinul are o tesatura care rezista la agatare, iar materialul are un luciu subtil. Aveti grila la numarul de fire al acestuia care ar trebui sa fie cuprins intre 300-600 de fire pe metrul patrat.
Daca ai un buget mai redus sau, pur si simplu, cauti o lenjerie de pat pentru uz ocazional, indeosebi, pentru musafiri, atunci poti alege si variante mai ieftine. Exista multe modele de lenjerii aspre, cu cusaturi neadecvate spre deosebire de modelele mai scumpe. Dupa testele noastre, cearceafurile din satin mai ieftine s-au simtit mai bine decat cele din percal ieftin, probabil, pentru ca satinul este un material mai moale in general.
Daca esti in cautarea unui cearceaf foarte calduros pentru a combate friguri iernii, atunci alege flanela. De asemenea, este de regula realizat idn bumbac, este mai cald si mai confortabil decat percalul sau satinul. Fibrele sunt periate sau ascunde, asa ca senzatia este mai degraba pufoasa decat neteda. Aceste fibre capteaza mai mult aer si retin mai bine caldura. Conform testarilor, am descoperit ca cele mai bune cearceafuri de flanel vor tine de cald fara sa va faca sa transpirati. Cearceafurile din flanel nu vor indica numarul de fire. In shcimb, calitatea acestuia va fi exprimata prin greutatea pe yard patrat = unicii. Un flanel bun va avea in jur de 5 sau 6 unicii si va fi ceva mai costisitor.
Pentru a mentine senzatia de racoare in sezonul cald, ia in calcul lenjeria din in. Are o textura mai aspra si o tesatura deschisa. Elimina transpiratia chiar mai bine decat bumbacul facandu-l excelent pentru controlul temperaturii in conditii de caldura ridicata. Acest tip de lenjerie nu este, insa, pentru toata lumea. Daca totusi preferi tesaturi foarte moi si matasoase, atunci s-ar sa nu fii incantat de faptul ca este o tesautra mai groasa. De asemenea, unele persoane pot iubi sitlul rustic, sifonal al lenjeriei, in timp ce altii nu il vor aprecia. Pe de alta parte, in testarile noastre, am descoperit ca cearceafurile de in pot avea probleme de durabilitate. In plus, pot fi si costisitoare. O lenjerie de in de calitate va avea intre 80 si 120 de fire.
Lenjeria de calitate poate avea o durata de viata de 5-10 ani daca este ingrijita corespunzator. Dar se poate sa nu fiti dispusi sa o tineti atat de multi ani din mai multe motive. Iata cativa facotri de care trebuie sa iei seama inainte de a investi intr-un set.
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro