Uleiul de migdale virgin este obținut prin presarea migdalelor și este bogat în substanțe nutritive, cum ar fi grăsimi sănătoase, vitamina E și fitosteroli. Acesta poate fi inclus în alimentație cu ușurință, dar are și aplicații cosmetice.
Deși este mai rar utilizat în bucătărie decât alte tipuri de uleiuri, acesta poate avea numeroase efecte pozitive asupra organismului. Iată care sunt proprietățile și beneficiile uleiului de migdale.
Uleiul de migdale poate avea următoarele efecte asupra sănătății și frumuseții:
Vitamina E din compoziția uleiului de migdale virgin este un compus antioxidant puternic. Acesta protejează celulele de stresul oxidativ promovat de radicalii liberi. Excesul de radicali liberi se asociază cu apariția bolilor cronice, cum ar fi cele cardiovasculare, neurodegenerative sau cancere. Astfel, uleiul de migdale poate scădea riscul acestor boli, atât timp cât este integrat într-o alimentație sănătoasă (1).
În mod similar cu uleiul de măsline și cel de avocado, cel de migdale este o sursă de grăsimi mononesaturate. Acest tip de lipide reduc nivelul colesterolului LDL sau „rău”, asociat cu afecțiuni cardiovasculare (1). De asemenea, vitamina E reduce oxidarea particulelor de colesterol LDL, ceea ce oferă protecție împotriva aterosclerozei (1).
Adăugarea unei cantități mici de ulei de migdale la o masă principală poate îmbunătăți nivelul glicemiei la pacienții cu diabet zaharat tip 2 (1). Efectul se datorează faptului că grăsimile reduc absorbția glucozei.
În plus, adăugat în preparatul culinar, uleiul de migdale prelungește sațietatea, deci te ajută să mănânci mai puțin (1).
Uleiul de migdale poate fi adăugat în rutina de îngrijire a pielii și poate fi utilizat ca ulei pentru masaj. Acesta are un efect hidratant și poate reduce efectele negative ale radiației solare, cum ar fi îmbătrânirea pielii (2).
De asemenea, aplicat topic, ar putea preveni infecții fungice cutanate și ar putea ameliora anumite probleme dermatologice, cum ar fi dermatitele (1).
Și părul poate beneficia de pe urma uleiului de migdale. Includerea acestuia în rutina de îngrijire a podoabei capilare întărește structura firului de păr, hidratând părul uscat și deteriorat. De asemenea, netezește firele rebele. Aplicat pe scalp, poate reduce mătreața (2).
Ia în considerare următoarele aspecte înainte de a utiliza uleiul de migdale:
Prin urmare, uleiul de migdale este un aliment nutritiv, care merită inclus în meniu. În plus, poate fi inclus în rutina de îngrijire a pielii și părului.
Referințe:
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro