Alterarea tesuturilor de sustinere a dintelui este la originea unei dezgoliri progresive a gingiei care se retrage: dintii par mai lungi si radacina devine vizibila. Aceasta este slabirea dentara, un precursor al pierderii unui dinte.
Aceasta patologie necesita un tratament prompt si chiar punerea unui implant dentar fast&fixed. Si aproape intotdeauna, pierderea dintilor urmeaza parodontozei netratate. Gingivita netratata duce la parodontita, o boala infectioasa de origine bacteriana care afecteaza tesuturile de sustinere ale dintelui. Aceasta este o patologie comuna care se dezvolta linistit si justifica importanta preventiei in amonte.
Problemele proaste de aliniere a dentare sau de ocluzie pot accelera slabirea, mai ales daca sunt asociate cu boala parodontala, deoarece bacteriile se raspandesc mai repede.
O vizita anuala la dentist ramane cel mai bun mod de a preveni boala parodontala si slabirea dintilor. Tot din acest motiv, inainte de orice interventie precum montarea aparatelor dentare, sau fatetelor, evaluarea parodontala este esentiala pentru a asigura siguranta si eficacitatea oricarei proceduri dentare.
In cadrul acestei evaluari parodontale, utilizarea unui microscop optic permite cautarea bacteriilor in placa dentara pentru a dezvolta un plan de tratament adecvat.
Anumite simptome ar trebui sa motiveze o consultatie cu chirurgul stomatologic exclusiv in parodontologie. Sensibilitatea crescuta a dintilor la schimbarile de temperatura, sangerarea (chiar minima, dar regulata) in timpul periajului sau vizibilitatea radacinilor dintilor ar trebui sa alerteze si sa justifice o programare rapida.
In plus, mentinerea unui stil de viata echilibrat contribuie in mare masura la prevenirea acestei probleme. Periajul dentar eficient trebuie facut de cel putin doua ori pe zi dupa masa. Adoptarea unei bune tehnici de periere este esentiala. Se recomanda folosirea atei dentare sau a periutelor interdentare deoarece permite indepartarea resturilor alimentare din carii.
Chiar si in absenta oricaror simptome dentare, este important sa efectuezi o vizita de rutina ca masura preventiva. Acest lucru face posibila detectarea si tratarea pur si simplu a afectiunilor care pot necesita apoi un tratament mai complex.
Ca parte a managementului bolii parodontale sunt oferite mai multe tratamente stomatologice, in functie de diagnosticul fiecarui pacient.
Scopul este curatarea gingiilor si eliminarea bacteriilor pentru a pune capat pierderii dintilor. Pentru aceasta si in functie de fiecare caz, medicul tau iti ofera un plan de tratament care include sedinte de dezinfectie cu laser, precum si o dezinfectie mai profunda numita litotripsie.
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro