In conditiile solurilor dificile, din ce in ce mai des, se construiesc fundatii de tip piloti de indesare, in care sarcina are loc de la cladire la fundatie. In comparatie cu fundatiile in banda si monolitice, acest tip de fundatie ocupa mai putin spatiu si este indispensabil pe soluri moi si instabile. In constructiile suburbane, se folosesc cel mai ades piloti de indesare sau forati. Alegerea tipului de fundatie depinde de tipul de sol, de materialul viitorului obiect si de proprietatile fizice si mecanice ale pilotilor.
Pilotii de indesare sunt un tip de baza pentru constructie, formati din beton armat. Pilotii de indesare au o sectiune rotunda sau patrata si sunt realizati, dupa ce in prealabil a fost forat un put. Astfel de piloti de indesare sunt betonati dupa lansarea carcasei de armatura. Fundatia antrenata este de cateva ori mai mare decat rezistenta echivalenta, in raport cu alte metode de instalare a fundatiilor.
Pilotii de indesare se formeaza direct pe santier prin umplerea unui put forat in pamant cu o solutie de beton. Un astfel de suport este intarit datorita carcasei de armatura longitudinala-transversala. Datorita expansiunii de la baza, pilotii de indesare nu se tem de schimbarile de temperatura si de sarcinile mari. Sunt, de asemenea, nepretentiosi la tipurile de sol si sunt folositi chiar si pentru cladirile de pe pante. Pilotii de indesare, in ciuda proprietatilor fizice ridicate, sunt inca unii dintre cei mai accesibili.
Avantajele pilotilor de indesare sunt capacitatea portanta mare, fara vibratii in timpul constructiei, rezistenta la coroziune, poti alege diametrul suportului cel mai potrivit pentru proiect. La prima vedere, toti pilotii arata la fel, iar alegerea nu este dificila. Dar, de fapt, aceste structuri difera unele de altele prin numarul de proprietati care depind direct de tipul zonei tale suburbane. In primul rand, trebuie sa cunosti compozitia solului, adancimea inghetului acestuia in zona ta si materialul din care va fi construita casa. In al doilea rand, numarul de etaje. In functie de greutatea fundatiei, diametrul pilotilor si grosimea peretilor acestuia pot varia foarte mult.
Calculul corect al fundatiei cu piloti de indesare, iti va permite nu numai sa creezi o fundatie solida, ci si sa economisesti semnificativ asupra proiectului. Pentru a face acest lucru, este necesar sa cunosti caracteristicile geometrice exacte ale viitorului obiect, precum si sa efectuezi un foraj de testare pentru a determina adancimea la care ar trebui sa fie realizati pilotii. Numarul lor depinde direct atat de dimensiunea casei, cat si de sol. Cel mai simplu mod de a afla tipul terenului, este de a realiza puturi pana in cel mai de jos punct al terenului. Argila sau nisipul ar trebui sa apara sub stratul de sol. Pe baza acestui lucru, se aleg pilotii de indesare cu o anumita lungime si diametru.
Mai multe informatii gasesti pe website-ul nostru.
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro