Lidl Romania doneaza 100 000 euro catre World Vision Romania pentru proiectul „Paine si Maine”

28 aprilie 2016

Etapa pilot a proiectului

In Romania, 74% dintre cazurile de abandon scolar se inregistreaza in mediul rural, unde 20% dintre copii renunta la dreptul la educatie dupa doar 8 clase. Acest numar a crescut intr-un ritm accelarat in ultimii 5 ani, un studiu efectuat de catre World Vision Romania indicand ca principale cauze saracia (45%) si rezultatele slabe la invatatura (37%).

Din dorinta de a se implica activ in solutionarea nevoilor comunitatii locale, Lidl Romania a donat catre World Vision Romania suma de 100.000 euro, pentru a sustine lansarea etapei pilot a proiectului „Paine si Maine”. Astfel, in 20 aprilie, 213 scolari, din 6 sate din judetele Dolj si Valcea, au beneficiat de prima masa calda la scoala, dar si de sprijin in realizarea temelor.

Masa elevilor este compusa din felul intai, fel principal si desert si este asigurata de o firma specializata in astfel de servicii, care corespunde tuturor standardelor de calitate si siguranta alimentara. Dupa finalizarea pranzului, copiii desfasoara activitati extrascolare timp de 2 ore, sub indrumarea unui cadru didactic. Prin acest program, cei mici beneficiaza atat de necesarul de nutrienti pentru o dezvoltare normala – fizica si cognitiva, cat si de sprijin in continuarea procesului de invatare si fixarea notiunilor esentiale, totul intr-un mediu controlat si stabil.

„Ne bucuram ca am reusit, impreuna cu World Vision Romania, sa aducem acest proiect la viata. Am apreciat inca din prima clipa viziunea pe termen lung a programului si faptul ca raspunde unei nevoi esentiale a societatii actuale. Acesti copii au nevoie de toata sustinerea noastra pentru a se dezvolta frumos si pentru a avea acces la lucrurile pe care multi dintre noi le consideram normale. Noi credem ca impreuna putem contribui la un viitor mai bun si speram ca acesta sa fie doar primul pas catre un parteneriat strategic de durata.”, declara Maria Parvuleasa, PR & CSR Manager Lidl Romania.

Satele din judetele Dolj si Valcea in care se implementeaza etapa pilot sunt: Leordoasa (comuna Argetoaia, judetul Dolj, 31 scolari), Salcia (comuna Argetoaia, judetul Dolj, 28 scolari), Ursi (comuna Stoilesti, judetul Valcea, 64 scolari), Geamana (comuna Stoilesti, judetul Valcea, 21 scolari), Palilula (comuna Bucovat, judetul Dolj, 33 scolari), Sarbatoarea (comuna Bucovat, judetul Dolj, 36 scolari).

Pentru implementarea acestui proiect s-au implicat si asociatiile locale de parinti, profesorii din unitatile de invatamant, firmele de catering care asigura mesele calde, voluntarii si angajatii World Vision, in total peste 120 persoane.

Sustinerea si dezvoltarea ulterioara a proiectului

Pentru sustinerea unui copil in proiect este nevoie de 270 lei pe luna, suma ce acopera costul unui pranz complet, precum si costurile aferente activitatilor extrascolare pentru cele 20 de zile lucratoare ale lunii. Astfel, pentru a atinge obiectivul setat – de 2500 de copii ajutati prin intermediul acestui proiect, World Vision Romania incurajeaza si donatiile individuale. Toti cei care doresc sa contribuie la sustinerea educatiei copiilor defavorizati din mediul rural o pot face prin intermediul site-ului www.painesimaine .ro sau prin transmiterea unui SMS la numarul 8844, cu textul PAINE, prin care pot dona 2 euro lunar pentru sustinerea programului.

Pe masura acumularii fondurilor necesare, proiectul va fi extins si in restul satelor din judetele Dolj si Valcea in care Fundatia isi desfasoara activitatea, la care se va adauga si judetul Vaslui.

“Prin educatie putem sparge barierele dintre saracie si o viata decenta. „Paine si Maine” este o investitie in educatia copiilor. O investitie imperioasa ale carei beneficii vor fi vizibile atat pe termen scurt – imbunatatirea starii de sanatate a copiilor si a rezultatelor scolare – cat si pe termen lung, prin cresterea sanselor acestor copii de a avea in viitor un loc de munca, o ocupatie care sa le asigure un venit decent. Multumim companiei Lidl Romania care a inteles importanta acestei investitii in viitorul copiilor nostri si s-a alaturat fara rezerve proiectului „Paine si Maine”,” a declarat Daniela Buzducea, Director Executiv World Vision Romania.

Despre Lidl

Lidl este unul dintre cele mai mari lanturi de magazine din Europa, activand in peste 26 de tari europene si avand peste 100 de centre logistice ce asigura aprovizionarea a aproximativ 10.000 de magazine. Cu mai mult de 170.000 de angajati, Lidl se numara printre primii 10 comercianti de produse alimentare la nivel mondial.

Despre World Vision Romania

World Vision Romania face parte din parteneriatul World Vision International prezent in aproape 100 de tari din intreaga lume. World Vision Romania este o fundatie crestina care desfasoara programe de interventie umanitara de urgenta, dezvoltare si advocacy, punand in centrul activitatii sale bunastarea copilului. Fundatia se concentreaza asupra muncii cu copiii, familiile si comunitatile, in scopul depasirii saraciei si nedreptatii. Inspirata de valorile crestine, fundatia lucreaza cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasa, etnie sau gen. In 25 de ani de prezenta in Romania, fundatia a ajutat peste 500.000 de copii si adulti, in 400 de comunitati din 8 judete.
World Vision Romania crede in dreptul la sanse egale pentru copiii de la sate si de la oras si, de aceea, in comunitatile rurale unde este prezenta, desfasoara programe de dezvoltare comunitara pe termen lung cu focus pe educatie si reducerea abandonului scolar, sanatate si protectia copilului, agricultura si dezvoltare rurala, angajament civic si crestin. Copiilor li se faciliteaza astfel accesul la conditii de viata mai bune prin dezvoltarea durabila a comunitatii in care traiesc. Proiectele sale se concentreaza pe transformarea comunitatilor si a membrilor acestora, pentru a realiza o viata implinita pentru fiecare copil.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram