Conducerea propriei afaceri aduce o lista nesfarsita de avantaje - mai mult control asupra timpului, veniturilor si vietii in ansamblu. De asemenea, ajungi sa faci ceva ce-ti place si care rezoneaza cu personalitatea ta.
Dar daca vrei sa fii antreprenor si sa ai o afacere, probabil stii ca inceperea uneia nu este atat de usoara pe cat pare. Si pentru a face toate lucrurile bine si in mod eficient, ti-am pregatit 5 sfaturi pentru debutul tau in lumea afacerilor:
Atunci cand creezi un plan de afaceri, este dificil sa nu te lasi dus de val si sa nu inserezi informatii complexe despre activitatile pe care urmeaza sa le intreprinzi. In timp ce e normal sa doresti sa creezi servicii si produse atractive si practice, cel mai bine este sa mentii o simplitate in descrierea acestora cand incepi pentru prima data.
Pe masura ce afacerea ta va creste, vei avea suficient timp sa-ti extinzi gama de produse si servicii. Simplitatea de la inceput iti va oferi suficient spatiu pentru optimizarea produsului pe masura ce afli tot mai multe despre clientii interesati.
Cel mai bun mod de a incepe o afacere de sucess este prin cautarea pietelor in care nu activeaza foarte multe firme.
Pe masura ce inveti cum sa actionezi ca un antreprenor, vei descoperi ca aceasta vocatie se bazeaza mai mult pe originalitate si gandire creativa decat pe orice altceva. Deci, reutilizarea unui model de afaceri al unui prieten nu va da rezultate daca nevoile consumatorilor sunt deja satisfacute prin afacerea respectiva.
Cauta o cerere care nu este indeplinita. Ce isi doresc si de ce au nevoie consumatorii, iar alte firme nu ofera? Gasirea unei nise este primul pas spre construirea propriei afaceri.
Inarmat cu o idee buna si un plan de afaceri puternic, esti pregatit sa cauti finantarea potrivita pentru investitiile care urmeaza sa-ti dezvolte afacerea.
Programul IMM Prod 2023 urmareste, alaturi de alte programe guvernamentale, relansarea accesului la creditare pentru firmele nou infiintate. Prin acest program se doreste sprijinirea antreprenorilor la inceput de drum, dar si a celor care se confrunta cu dificultati de investitii si de dezvoltare.
De asemenea, Alpha Bank sustine afacerile nou infiintate din categoria IMM-urilor pentru echilibrarea economiei nationale. Creditele pentru startup-uri de la Alpha Bank sunt mai usor de accesat decat oricand si aduc numeroase beneficii pentru investitiile pe care trebuie sa le faca un antreprenor la inceput de drum.
Cel mai bun mod de a testa un produs este de a-l aduce pe piata sub o forma semi-finisata, adica sub forma beta.
Prezinta produsul unui grup mic de persoane si colecteaza feedback-ul din partea acestora. Atunci cand primesti feedback, fii cat se poate de deschis la critici si sugestii si implementeaza-le pe cele care te-ar putea ajuta sa imbunatatesti produsul pentru lansarea oficiala.
Chiar daca este o idee de business pe care o poti pune in aplicare pe cont propriu, intotdeauna e bine sa ai 2-3 persoane pe care te poti baza. Ai putea cauta chiar co-fondatori cu care vei imparti profiturile si care au drepturi de proprietate asupra afacerii tale sau iti poti implica familia si prietenii care, de asemenea, vor primi o parte din profiturile tale.
Dar, daca nu vrei sa lucrezi cu persoane cunoscute, poti angaja cateva persoane care se sa ocupe de diferite operatiuni.
Toate variantele au argumente pro si contra, iar intelegerea vitezei cu care se va dezvolta afacerea ta te poate ajuta sa iei decizi viitoare despre cati oameni vei avea nevoie.
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro