adidas Group renunța la pungile din plastic folosite în magazine

25 aprilie 2016

- Pentru a sărbători Ziua Pământului și pentru a accentua angajamentul pe care l-a luat de a promova sustenabilitatea, adidas Group a anunțat astăzi că renunță la folosirea pungilor din material plastic în toate magazinele pe care le deține la nivel global. Înlocuirea acestora cu pungi din hârtie reprezintă un act cu implementare imediată, urmând ca Rusia și Kazakhstan să se alăture acestei mișcări, începând cu iunie 2016.

Pe parcursul anului precedent, adidas Group a colaborat îndeaproape cu partenerii săi și, astfel, majoritatea francizaților și-au dat acordul de a înlocui vechile pungi până la sfârșitul lunii iulie a anului 2016.

Rezultatul acestei decizii constă în eliminarea a aproximativ 70 de milioane de pungi din material plastic, din mai bine de 14.000 de magazine din întreaga lume – echivalentul a 3 milioane de pungi din plastic în Statele Unite și mai mult de 2 milioane de pungi din plastic în Germania.

“Renunțarea la pungile din material plastic constituie o parte din efortul pe care noi îl depunem în mod constant pentru ca, în timp, să putem folosi cât mai multe materiale de calitate în producție, produse și magazine, așa cum am anunțat de curând în noua strategie de sustenabilitate ”Sports needs a space”, care începe a inceput anul acesta și se extinde până în 2020”, a anunțat Roland Auschel, Membru al Executive Board, responsabil de vânzările la nivel global. “Oricum, acesta este doar un prim pas. Personalul nostru din magazine a fost pregătit pentru această schimbare, pentru ca toți clienții noștri să înțeleagă, la rândul lor, necesitatea acestei schimbări și tot ceea ce presupune ea. Prin urmare, vom întreba fiecare cumpărător, la momentul achiziției, dacă are într-adevăr nevoie de o plasă. Prin reducerea numărului de plase utilizate vom susține, de asemenea, reducerea urmelor lăsate asupra mediului și acest fapt ne va ajuta în urmărirea obiectivului nostru – convertirea într-o companie care se concentrează pe durabilitate. ”

Ideea eliminării plasei din plastic a venit încă de anul trecut, când compania și-a anunțat parteneriatul cu Parley for the Oceans. Ca membru fondator, adidas susține Parley for the Oceans în eforturile depuse în scopurile educării și comunicării eficiente, dar și programul Ocean Plastic (A.I.R., Avoid, Intercept, Redesign), care intenționează să stopeze poluarea cu materiale plasticeța oceanelor. În plus, adidas Group face pași concreți în ceea ce privește reducerea utilizării de material plastic prin:

- Eliminarea microbilelor din plastic folosite în produsele noastre pentru îngrijirea corpului – din 31 Decembrie 2015
- Eliminarea utilizării sticlelor de plastic în sediile din Herzogenaurach, Germania – Q3 2015.

Programul adidas Group este recunoscut în mod regulat de către agențiile de rating în materie de investiții, precum Dow Jones Sustainability Indices și FTSE4Good Index. În 2015, pentru a 16 – a oară consecutivă, adidas Group a fost inclus în Dow Jones Sustainability Indices. Din nou, la începutul lui 2016, adidas Group s-a clasat pe locul cinci în “Top 100 cele mai sustenabile corporații din lume”( The Global 100 Most Sustainable Corporatios in the World), conform presei și companiei de consultanță în investiții – Corporate Knights – la Forumul Economic Mondial (World Economic Forum).

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram