In ultima perioada, industria forajelor a cunoscut o evolutie de-a dreptul admirabila. Astfel, s-au dezvoltat o multime de tipuri de sape de foraj, de la cele destinate forajelor in adancime, pana la cele geotehnice, potrivite pentru constructii si explorari geologice. Sa alegi care este tipul de sape de foraj perfect pentru activitatea ta poate fi destul de complicat, insa in acest articol vei gasi raspunsurile de care ai nevoie!
În acest articol, vom discuta despre cele mai cunoscute trei tipuri astfel de sape, si anume: sapele cu role, sapele cu lama si sapele PDC. Sa trecem la treaba!
Sape de foraj cu lama
Sapele cu lama pot avea doua sau trei lame, care pot fi fie subtiri, fie groase. Unele sape cu lame sunt destinate rocilor si materialelor dure, acestea fiind armate cu sudura, pentru a le creste rezistenta si eficienta. De cealalta parte, exista si sape de foraj cu lame care sunt destinate pentru terenurile moi. Designul acestora este special conceput pentru a minimiza rezistenta la taiere si pentru a o creste pe cea de “evacuare” a materialului sapat, procesul fiind astfel unul foarte fluent si eficient. Acestea din urma fiind extrem de potrivite pentru sapaturile ce au loc in terenuri unde pamantul nu este prea compact, oferind niste rezultate remarcabile in ceea ce priveste viteza si eficienta cu care se efectueaza forajul.
Aceste tipuri de sape de foraj utilizeaza in cele mai multe cazuri, trei dispozitive de taiere aranjate sub forma unui con. Confrom specialistilor, aceasta metoda de foraj este una ce ofera o performanta maxima, si pe deasupra, prelungesc si durata de viata a sapei. Acest tip de sape de foraj este potrivit pentru forarea rocilor medii si dure, asa cum sunt argilele, nisipurie cimentate, gresiile dure, pietrisurile/ bolovanisurile, rocile metamorfice alterate etc. Sapele de foraj cu role au in componenta lor niste role si dinti speciali, care ajuta la forarea cu usurinta chiar si in cele mai dificile conditii. In aceasta categorie se incadreaza si sapele cu role cu butoni, acestea fiind recomandate pentru forarea rocilor dure, avand o rezistenta mai mare.
Sapele de foraj PDC unt la randul lor concepute pentru a fora in formatiuni de roci dure si compacte. Sapele PDC sunt construite dintr-un singur corp si nu au parti in miscare, lucru care le face sa fie mult mai rezistente si mai durabile, comparativ cu alte tipuri de sape de foraj. Partea care taie este realizata din pastile PDC de inalta calitate, ce sunt disponibile in diverse forme si dimensiuni. Aceste detalii se aleg si se stabilesc in functie de formatiunea de roci in care urmeaza sa se foreze. De asemenea, un alt plus al acestor tipuri de sape de foraj este faptul ca designul lor este conceput in asa fel incat sa asigure o evacuare rapida si eficienta a deseurilor de foraj, reducand in acest mod timpul si costurile de curatare.
Asadar, in urma acestui articol, cu siguranta te-ai ales cu cateva informatii esentiale despre cele trei tipuri principale de sape de foraj. Nu uita! Inainte sa o alegi pe cea perfecta pentru tine, ia in calcul care sunt nevoile tale exacte, si mai ales, ce tipuri de soluri vei fora. In acest fel, vei alege din prima tipul de sapa de forja de care ai nevoie, iar forajul in sine va fi unul bine facut din prima! Mai multe detalii despre sape de foraj: https://sapedeforaj.ro/
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro