Sanatatea danturii si a cavitatii orale este de mare importanta in majoritatea aspectelor ale vietii fiecaruia dintre noi. Pierderea dintilor aduce cu sine o multime de probleme in randul adultilor. Persoanele care sufera de pierderea unui dinte sau a mai multor dinti se pot confrunta cu probleme in capacitatea de vorbire, in masticatie, dar si in modificari ale aspectului la nivelul fetei. Mai mult, lipsa dintilor afecteaza increderea de sine si relatiile sociale.
Din fericire exista variante pentru a rezolva problema pierderii dintilor. Variantele includ tratamentul de implant dentar Ploiesti sau tratamentul cu proteza dentara. Ambele variante sunt eficiente pentru a rezolva dantura lipsa. Insa difera aspectele care caracterizeaza aceste proceduri si avantajele sau dezavantajele fiecarei metode.
Specificul metodelor pentru inlocuirea dintilor lipsa
Implantul dentar este cea mai apreciata si cautata metoda pentru inlocuirea dintilor pierduti. Vorbim despre un tratament folosit pentru inlocuirea radacinii dintelui. Radacina artificiala introdusa in masa osoasa a gingiei este completata cu coroane dentare sau proteze dentare. Rezultatul consta in obtinerea unui aspect similar cu al dintilor naturali.
De cealalta parte, proteza dentara este un dispozitiv medical menit a fi folosit pentru inlocuirea dintilor lipsa. Proteza dentara este de mai multe tipuri si poate inlocui intreaga dantura lipsa sau doar o parte dintre dintii care lipsesc. In cazul protezei dentare vorbim despre un dispozitiv medical in care regasim atat gingia, cat si dintii.
Alegerea intre tratamentul de proteze dentare Ploiesti si tratamentul de implanturi dentare trebuie sa fie pusa in balanta de pacient pornind de la avantaje si dezavantaje, dar in acelasi timp in functie de recomandarea medicului stomatolog.
Implantul dentar vs. Proteza dentara – situatia inainte de tratament
Consultatia intr-un cabinet stomatologic este decisiva in stabilirea planului de tratament pentru refacerea danturii. Medicul stomatolog va informa pacientul cu privire la urmarile fiecarei abordari, consecintele si eventualele riscuri, dar si avantajele ambelor variante de tratamente stomatologice.
In aceeasi masura pacientul va trebui sa stie care sunt procedurile pentru igiena corespunzatoare in cazul fiecarui tratament. Daca in cazul implantului dentar igiena trebuie sa fie foarte atent efectuata si constant, igienizarea in urma tratamentului implantului dentar este relativ facila. In schimb in cazul protezei dentare igienizarea poate fi ceva mai complicata sau neplacuta in cazul anumitor pacienti.
De asemenea, medicul stomatolog va trebuie sa decida daca pacientul este eligibil pentru tratamentul de implant dentar Ploiesti. In cazul pacientilor cu anumite afectiuni cronice precum diabet, cancer sau boli cardiovasculare, implantul dentar este un tratament pus sub semnul intrebarii.
Implant dentar vs. Proteze dentare – Avantaje si dezavantaje
Odata ce pacientul este informat cu privire la toate aspectele oricarui tratament pentru inlocuirea dintilor lipsa, acesta va trebui sa puna in balanta avantajele si dezavantajele oricarei metode. Implantul dentar este foarte apreciat datorita materialelor biocompatibile din care sunt realizate radacinile artificiale.
Un avantaj este dat si de durata indelungata de viata a implanturilor, dar si de aspectul deosebit de asemanator cu dintii naturali. Mentinerea aspectului la nivelul fetei, prevenirea retractiei osoase si prevenirea afectarii dintilor vecini sunt alte avantaje ale procedurii de implant dentar.
Dincolo de aceste avantaje, exista si anumite dezavantaje ale implantului dentar. Primul este costul destul de mare al procedurii. Un alt dezavantaj pot fi riscurile asociate acestei proceduri, riscul de respingere a implantului sau de rupere a implantului.
Trecand la protezele dentare, avantajele acestei proceduri vorbesc despre costurile mici, rapiditatea realizarii lucrarii dentare, facilitarea masticatiei sau redobandirea increderii in propriul zambet. In privinta dezavantajelor pe care le are tratamentul de proteze dentare Ploiesti amintim dificultatea la obisnuirea cu proteza, pierderea masei osoase la nivel de gingie, riscul de ulceratii la gingie si nevoia de a fixa proteza frecvent.
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro