Beneficiile jucariilor muzicale pentru copii

29 noiembrie 2023
Autor:
Content SEO

Cu siguranta, ai auzit ca este indicat sa iti expui copilul la muzica, inca de cand este foarte mic. Dar ai auzit de beneficiile pe care le poate avea micutul tau daca el este cel care ajunge sa cante? Lasandu-ti micutul sa foloseasca jucarii muzicale, cum ar fi tobe, chitara, orga, flaut sau xilofon, se poate dezvolta incredibil de mult pe foarte multe niveluri. Citeste mai departe pentru a afla mai multe despre acest subiect.

​Jucariile muzicale dezvolta atat corpul, cat si mintea.

Nu putem fi cu totii Mozart din prima zi. Asadar, incearca sa nu te concentrezi pe notele false care ies din flautul copilului tau si, in schimb, bucura-te de toate lucrurile grozave pe care micutul tau le va descoperi cantand la instrumentul sau muzical. Jucariile muzicale ajuta la:

Invatarea rabdarii si a persistentei

A invata sa stapanesti un instrument muzical necesita multa rabdare – si persistenta (mai ales daca lucrurile merg mai incet decat ai crezut la inceput). In plus, ii ofera copilului tau un sentiment de implinire atunci cand, intr-o zi, descopera ca toata munca sa grea da roade, iar cantecelul la care a lucrat atat de mult acum suna perfect.

Dezvoltarea abilitatilor sociale

Expertul danez in dezvoltarea copiilor, Joern Martin Steenhold, a descoperit ca micutii ajung sa construiasca legaturi emotionale si sa-si dezvolte abilitati sociale atunci cand canta muzica impreuna. A face parte dintr-un ansamblu muzical ii invata pe copii sa arate respect si consideratie unii fata de ceilalti.

Stimularea imaginatiei si creativitatii

Pentru copii, muzica este o iesire pentru toate gandurile si ideile lor fantastice pe care cu greu le pot exprima. Totul tine de imaginatie. Incearca sa-ti lasi copilul sa cante diferite ritmuri – un ritm poate inspira galoparea unui cal, altul va inspira alunecarea unui fulg de nea.

Imbunatatirea abilitatilor lingvistice

Cunoasterea ritmurilor, acordurilor si compozitiilor il va ajuta pe copilul tau sa inteleaga regulile comunicarii verbale. Din muzica, micutul tau invata despre sincronizare, intonatie si inaltimea muzicala. Incearca sa experimentezi cu vocea ta – cantand cu o voce joasa, apoi cu o voce inalta sau soptind – si utilizeaza un instrument muzical pentru a reda notele joase si inalte.

Dezvoltarea abilitatilor motorii brute si fine

Gandeste-te la asta: de cata coordonare este nevoie pentru a canta la un instrument muzical, mai ales daca acesta necesita doua maini sau ambele maini si picioarele. Miscarile mici, cum ar fi atingerea cu degetele unui flaut, sustin abilitatile motorii fine ale copilului, in timp ce miscarile mai mari, cum ar fi cantatul la tobe, intaresc abilitatile motorii grosiere ale copilului.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram