Cum alegem cablul de fibra optica

16 martie 2016

Alegerea cablului de fibra optica este extrem de importanta pentru orice instalare si pentru orice proiect. Scopul cablului este de a proteja fibrele in timpul instalarii si si in urmatoarea perioada, pe durata functionarii instalatiei. Exista mai multe tipuri de cabluri disponibile in magazinul online cablurifibraoptica . ro. Alegerea dumneavoastra ar trebui sa vizeze nivelul de protectie a fibrelor, usurinta de instalare, tipul capetelor (terminarea), si, cel mai important, costul.

Toate cablurile au cateva caracteristici comune. De exemplu, toate cablurile includ diverse acoperiri din plastic (manta) care protejeaza fibrele, din stratul tampon al fibrei pana la mantaua exterioara.

Toate cablurle includ, de asemenea, niste elemente de rezistenta pentru tragerea cablului, fara a afecta fibrele. Cablurile de exterior au protectie impotriva umiditatii, fie o umplutura de gel sau o pudra uscata sau banda. Cablurile direct ingropabile pot avea un strat de armura de metal pentru a preveni deteriorarea cauzata de rozatoare.

Avand in vedere toate aceste lucruri, este de inteles de ce sunt atat de multe tipuri de cabluri de fibra optica si de ce cablurile mai mari de 1 km pot ajunge sa fie facute pe comanda. Acesta este un avantaj daca aveti nevoie de o cantitate mai mare de cabluri, pentru ca va puteti personaliza cablurile pentru a fi cat mai bune si cat mai rentabile.

Cate fibre?
Aceasta este una din principalele intrebari la care trebuie sa raspundeti atunci cand vreti sa comandati un calu de fibra optica. Asta pentru ca majoritatea cablurilor contin mai multe sau mai putine fibre.

Exceptand situatia in care ati avea nevoie si ati dori sa faceti patch cord-uri sau alte legaturi simple intre doua fibre, va recomandam sa fiti atent la numarul de fibre incluse in cablu. Cele mai multe cabluri de retea au in general 48 de fibre sau chiar si mai mult. Majoritatea cablurilor backbone sunt hibrizi - adica o combinatie de 62.5/125 fibre multimode pentru retelele actuale si fibre single-mode pentru retelele viitoare.

In cazul in care cea mai lenta retea planificata astazi este proiectata la viteze gigabit, s-ar putea sa fie mai bine sa folositi noile fibre multimode 50/125, care sunt optimizare pentru sursele laser utilizate in retelele gigabit.

Deci, cat de multe fibre doriti sa instalati? Atat de multe cat va puteti permite. Fibra optica este intr-adevar destul de ieftina daca ar fi sa luam in calul costurile de instalare, prin urmare este indicat sa alegeti cabluri cu un numar cat mai mare de fibre optice.

Pentru a achizitiona cabluri de fibra optica, va recomandam magazinul online www.cablurifibraoptica.ro unde putem sa gasim orice tip de cablu. In plus, daca faci o comanda online beneficiezi de un discount de 2%.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram