Terase verzi un nou trend sau o necesitate pentru mediu

10 martie 2016
Autor:
Zoom-Biz

Deci, este acesta un nou trend doar pe care il "copiem" de la straini, adica de la tari precum Germania sau Marea Britanie, etc., sau este in fapt o necesitate pe care ar trebui sa o luam cel putin in serios?

Deci, terase verzi, ce "fac" ele pentru noi?

In primul rand, oricand am vorbi despre terase verzi , de orice tip, acestea vor fi unele care dupa cum le spune si numele, vor avea o vegetatie anume. Daca vorbim de un acoperis verde extensiv de pilda, acesta va fi unul cu un strat de sol mai putin gros, care va fi de regula unul ce va contine plante ierboase, care nu au nevoie de o adancime mare a solului.

In plus, acest tip de terasa verde nu va avea nevoie de lucrari de intretinere foarte sofisticate. Daca vorbim in schimb de un acoperis verde intensiv de pilda, acesta va fi unul care va avea nevoie de ceva mai multe ingrijiri, atat dupa plantarea vegetatiei cat si de ingrjiri constand in verificari ulterioare. Aspectul sau va fi insa unul unic si deosebit, va fi unul care va putea fi asemanat cu un mini-parc, o gradina, etc.

Aceste terase verzi de diverse tipuri ne ajuta sa ne bucuram de un aer mai curat, de temperaturi ambientale mai potrivite si asa mai departe.

Cat de mult efort e necesar pentru montarea de terase verzi?

Daca veti dori sa optati pentru orice tip de terase verzi tot ce trebuie sa faceti este sa apelati la specialistii in domeniu. Astfel veti regasi mai multe tipuri de terase verzi pentru care puteti sa optati, veti putea sa le montati pe cele potrivite daca aveti deja o cladire de exemplu. Intr-adevar, pentru cladirile care sunt deja existente este nevoie sa se ia in calcul anumite aspecte specifice cand vine vorba de a se monta astfel de terase verzi.

Daca insa va construiti o locuinta de pilda si doriti ca acoperisul acesteia sa fie unul verde, trebuie din nou sa aveti in vedere anumiti parametri care trebuie sa indeplineasca conditii specifice.

Nu e deloc greu per ansamblu sa aveti parte de astfel de terase verzi, ba mai mult, e foarte simplu si sanatos sa optati pentru acestea, iar pe termen lung, o terasa verde este o investitie. Aceasta va va ajuta sa reduceti costurile de incalzire si de climatizare, va va oferi un spatiu de relaxare unic si natural chiar in mijlocul orasului daca e cazul.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram