A fost desemnat juriul concursului International VELUX Award 2016 pentru studentii la arhitectura

9 martie 2016
Autor:
VELUX Romania

Juriul concursului International VELUX Award 2016 care provoaca studentii la arhitectura sa lucreze cu lumina naturala in arhitectura a fost dezvaluit.

Juriul a fost ales in colaborare cu Uniunea Internationala a Arhitectilor (UIA) si reprezinta o interesanta combinatie de arhitecti influenti si jurnalisti de arhitectura:

Omar Ghandi (Canada) si-a deschis propriul studio de design in 2010 si este profesor colaborator la Universitatea Dalhousie, sectia Arhitectura si Planificare. Studioul sau de arhitectura este printre cele mai importante din Canada, iar in 2014 a aparut in Wallpaper Magazine’s Architect’s Directory ca fiind unul dintre cei mai buni 20 tineri arhitecti din lume.

Christine Murray (Marea Britanie) este editor sef la una dintre cele mai renumite reviste de arhitectura din lume, Architectural Review (AR). AR are ca focus arhitectura care provoaca si inspira si incurajeaza criticii si fotografii sa captureze si sa judece succesul unui proiect nu doar in functie de realizarile artistice si tehnice, dar si in functie de impactul social, politic si ecologic asupra oamenilor si locurilor.

Zbigniew Reszka (Polonia) este co-fondatorul biroului de arhitectura polonez ARCHDECO, infiintat in anul 1989. Biroul este cunoscut pentru solutiile de arhitectura contemporana care se adapteaza optim sitului si mediului inconjurator al fiecarui obiect de arhitectura. ARCHDECO a castigat Premiul Eurobuild 2015, ‘Design-ul anului´ pentru Gdynia Film Centre.
Francesco Veenstra (Olanda) este partener al firmei de arhitectura Mecanoo. A condus numeroase proiecte Mecanoo, printre care Biblioteca din Birmingham, Casa de cultura Manchester’s HOME Arts, Birourile municipale si gara Delft, Muzeul maritim Texel Island’s Kaap Skil si Muzeul Beachcombers.

Per Arnold Andersen (Danemarca) este motorul strategiilor si initiativelor Grupului VELUX cu privire la lumina naturala de mai multi ani. In 2005, a initiat VELUX Daylight Symposium si a participat la organizarea concursului International VELUX Award pentru studentii la arhitectura inca de la prima editie, lansata in anul 2004.

Juriului ii revine sarcina de a evalua dinamica si creativitatea proiectelor inspirate de lumina naturala venite din partea studentilor din toate colturile lumii, in vederea alegerii castigatorilor care vor fi anuntati la Festivalul mondial de arhitectura de la Berlin, care va avea loc in luna noiembrie 2016.

“Suntem entuziasmati la ideea ca echipele castigatoare ale editiei de anul acesta vor imparti scena Festivalului de arhitectura de la Berlin cu cei mai influenti arhitecti din lume si ca proiectele lor castigatoare vor aparea intr-una dintre cele mai importante publicatii de arhitectura, Architectural Review, ” spune managerul proiectului IVA din partea Grupului VELUX, Per Arnold Andersen.

Noi parteneriate pentru 2016
Pentru anul 2016, International VELUX Award anunta incheierea unui parteneriat cu Festivalul mondial de Arhitectura si cu prestigioasa revista de arhitectura Architectural Review, in scopul de a face cunoscute proiectele celor mai buni studenti arhitecti. Castigatorii concursului International VELUX Award vor fi anuntati la festivalul de la Berlin in data de 18 noiembrie 2016, iar proiectele castigatoare regionale si castigatorii premiilor speciale VELUX vor aparea in numarul din noiembrie 2016 al revistei Architectural Review.

Inscrierile continua pana la 31 martie
Studentii la arhitectura se pot inscrie la concursul International VELUX Award 2016 pana la data de 31 martie 2016. Grupul VELUX incurajeaza studentii sau echipele active de studenti sa se inscrie impreuna cu un profesor indrumator de la facultatea de arhitectura.

Studentii care s-au inscris trebuie sa depuna proiectul final pana la data de 31 mai 2016, iar toate proiectele inscrise vor fi expuse pe site-ul oficial iva.velux.com. Urmariti-ne pe facebook.com/internationalveluxaward pentru a afla ultimele stiri.

Materiale de presa la VELUX Media Centre
Vezi si descarca cele mai noi filme, fotografii si materiale de presa pe press.velux.com.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram