Cum poti curata obiectele din piatra?

18 februarie 2016
Autor:
Content SEO

Sablam-TOT.ro va prezinta o metoda inovativa pentru restaurarea monumentelor funerare. Sablarea cu nisip este una dintre cele mai populare metode de curatare si netezire si finisare a suprafetelor.

Acest tip de sablare poate fi aplicata oricarui tip de suprafata solida: lemn, piatra, caramida, beton, marmura, sticla etc.

Sablarea cu nisip este folosita cel mai des pentru restaurarea monumentelor funerare. Restauratorii prefera aceasta metoda, fiind una ieftina si accesibila, asta datorita nisipului, un material extrem de accesibil si cu un pret mic.

Ce este restaurarea?

Restaurarea este o actiune de inalta specializare, care are ca scop de a evidentia, a reconditiona si a pastra autenticitatea unui monument istoric/funerar.

In domeniul restaurarilor, sablarea cu nisip poate fi utilizata pentru restaurarea monumentelor funerare, curatarea fatadelor manastirilor, bisericilor, palatelor, cetatilor, curatarea crucilor din marmura si piatra, curatarea statuilor sau la curatarea si reimprospatarea picturilor bisericesti.

Foarte multe persoane apeleaza la restaurarea monumentelor funerare cu ajutorul nisipului, sau a altor materiale abrazive, in functie de suprafata care urmeaza a fi curatata. Sablarea monumentelor funerare trebuie realizata intotdeauna de catre firme specializate in servicii de sablare. Manuirea aparaturii de catre o persoana fara calificare poate duce la distrugerea respectivului monument. Gradul de interventie asupra unui monument variaza in functie de vechimea acestuia. In cazul in care suprafata este extrem de delicata nu doriti ca cineva fara pregatire sa se ocupe de sablare.

Pentru sablarea monumentelor funerare din marmura de exemplu, se pot utiliza abrazivi speciali cum ar fi gheata carbonica sau soda (bicarbonatul de sodiu). Acesti abrazivi sunt mult mai delicati, si curata extrem de eficient suprafata dorita.

Gradul de interventie asupra unui monument variaza in functie de vechimea acestuia. In cazul in care suprafata este extrem de delicata se vor utiliza abrazivi corespunzatori, care nu vor dauna suprafetei.

Ce fel de depuneri putem indeparta cu ajutorul acestei operatiuni de sablare?

Cu ajutorul sablarii cu nisip se pot elimina cu usurinta de pe suprafete, depuneri ca:

  • rugina
  • vopsea
  • coroziune
  • tunder
Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram