Curatarea hotelor a sistemelor de ventilatie este obligatorie prin lege

18 februarie 2016
Autor:
Content SEO

Curatarea hotelor, a sistemelor de ventilatie este obligatorie prin lege. In tubulatura si in hote se acumuleaza grasimi care nu pot fi observate cu ochiul liber.
Grasimea care se acumuleaza in interiorul hotelor devine un combustibil periculos, care poate lua foc de la cea mai mica scanteie. Curatenia hotelor este importanta si pentru igiena locului. Microbii adora zonele cu depuneri de grasime, mediul fiind propice pentru dezvoltarea acestora.

Tot legislatia mai prevede ca, in cazul institutiilor, intreg sistemul de evacuare al aerului viciat sa fie curatat de catre o firma autorizata si specializata in domeniul curatarii hotelor.

Ce inseamna serviciul de curatare al hotei?

Acest serviciu este un ansamblu de operatiuni, care efectueaza degresarea si curatarea sistemului de evacuare a aerului viciat dintr-o zona unde este preparata mancare. Degresarea si curatarea se efectueaza cu ajutorul unor substante si detergenti speciali, dar si mecanic cu ajutorul periilor.

Nu doar hota trebuie curatata, tubulatura trebuie si ea curatata, dar si intretinuta periodic. Neglijarea acestei componente a sistemului de ventilatie poate produce pagube imense, atat materiale, dar poate pune in pericol si viata persoanelor care lucreaza in zona respectiva. In tubulatura se acumuleaza toata grasimea provenita din hote, grasime care este inflamabila.

Componenta care trebuie intretinuta in mod special este ventilatorul hotei. Ventilatorul este inima hotei, motorul. Palele ventilatorului trebuie curatate periodic de depunerile de grasime. Aceste depuneri pot diminua capacitatea de a evacua fumul si aerul viciat dintr-o bucatarie.

Cand si de cate ori trebuie sa fie curatata o hota?

Dr. Hote va spune ca hotele, sistemele de ventilatie, trebuie curatate o data la 6 luni. In cazul zonelor unde se prepara mancare intens, cum ar fi restaurantele sau cantinele, acolo curatenia hotelor se poate face ori de cate ori este nevoie.
Care sunt locurile din sistemul de ventilatie unde se regasesc cele mai mari depuneri de grasime?

In tubulatura se regasesc cele mai mari depuneri de grasime. Grasimea se depune atat in tubulatura verticala cat si in cea orizontala. Tipurile de grasimi pe care le gasim in tubulatura sunt de doua feluri:

  1. Grasimi lichide, de ardere: au punctul de topire la temperaturi foarte joase, sunt usor inflamabile.
  2. Grasimi stratificate, ceara-grasimi vegetale: sunt cele mai periculoase grasimi, extrem de inflamabile.

Substantele utilizate pentru a curata si a degresa hotele sunt avizate de catre Ministerul Sanatatii. Acestea sunt 100% ecologice, biodegradabile, si nu au efecte toxice asupra origanismului uman sau asupra mediului inconjurator.

Material realizat impreuna cu liderul national in curatare hote – Dr. Hote

 

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram