De ce este important sa aveti un scaun auto copii?

16 februarie 2016
Autor:
Zoom-Biz

Din pacate, accidente auto se intampla zilnic in tara noastra si in multe dintre ele este implicat si un copil nevinovat. Accidentele auto pot fi uneori prevenite, insa alteori nu. Ce puteti face ca sa fiti siguri ca va tineti copilul in siguranta este sa cumparati un bun scaun auto copii, care este de altfel obligatoriu prin lege, ceea ce nu multi parinti stiu, dar si prin regurile de bun simt si de siguranta. Cu toate acestea, prea putini parinti sunt constienti de importanta scaunului auto pentru copii, crezand ca il pot tine pe cel mic in siguranta in brate pe scaunul din fata sau pe bancheta din spate, fapt care este deosebit de periculos.

Printre greselile frecvente pe care parintii le comit fata de siguranta copilului lor intr-un autovehicul, sunt urmatoarele: sa va tineti copii in brate pe bancheta din fata; acest lucru este deosebit de periculos, multi parinti cred ca daca ii tin pe micuti in brate ii pot proteja de impact, insa nu este deloc asa; sa va tineti copilul in brate pe bancheta din spate, este la fel de nesigur precum sa il tineti in fata; sa il lasati pe cel mic sa stea singur in spate, cu fata lipita de parbriz sau mai rau, intre cele doua scaune din fata, aplecat, ceea ce l-ar afecta cel mai mult in cazul unui impact.

Cum protejeaza scaunul auto copii pe cei mici?

Poate ca in cazul adultilor centura de siguranta este menita sa previna si sa opreasca o tragedie, dar pentru copii aceasta nu este de ajuns. De aceea legea a impus ca parintii trebuie sa foloseasca scaunul auto pentru copii si el este declarat obligatoriu oricarui vehicul care transporta copii. Un scaun auto pentru copii reprezinta un tip special de scaun cu rolul de a tine copilul in siguranta in cazul unui impact rutier. In functie de varsta, greutate si dimensiuni, copiii sunt in siguranta doar in anumite tipuri de scaune auto copii, care in mod obligatoriu trebuie sa fie testate si aprobate la nivel european pentru categoria lor de inaltime, greutate si varsta. Exista asadar, pentru copiii cu varsta de pana la un an de zile, scaunul auto copii care se fixeaza in directia opusa masinii, adica cu fata spre geamul din spate. Asadar, inainte de a achizitiona un scaun auto copii, asigurati-va ca se poate monta in siguranta in masina dumenavoastra. Dupa ce copilul mai creste, puteti cumpara un scaun auto care sa fie pozitionat cu fata spre sensul de mers al masinii – insa nu va grabiti sa il schimbati pe cel care este pozitionat cu fata spre sensul opus de mers al masinii, caci acolo copilul este cel mai in siguranta.

De unde cumparati scaun auto copii?

Puteti achizitiona modelul dorit de scaun auto copii de pe www.magazinul-mamicilor.ro unde veti gasi produse de calitate pentru siguranta celor mici.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram