The Ubisoft Scholarship – program de burse pentru studentii craioveni

26 ianuarie 2016

Intalnirile de la Craiova marcheaza lansarea programului The Ubisoft Scholarship, un program de burse destinat studentilor pasionati de aceasta industrie. Timp de jumatate de an, studentii selectati au sansa de a descoperi secretele dezvoltarii de jocuri alaturi de unii dintre cei mai experimentati oameni in domeniu.

Pana pe 6 februarie, studentii pot aplica, accesand site-ul programului.

Romania ocupa locul 3 in Europa de Est si locul 39 in lume cand vine vorba de banii investiti in industria de gaming software. Mai mult, accesul la internet si la dispozitive mobile transforma jocurile video intr-o activitate zilnica pentru multi romani.

The Ubisoft Scholarship este inceputul aventurii studentilor in industria jocurilor video. Daca esti student si dintotdeauna ai visat sa realizezi jocuri video, acum este momentul. Fa primul pas intrand in programul de burse Ubisoft si da startul carierei tale. Ai 6 luni sa descoperi secretele dezvoltarii de jocuri, alaturi de unii dintre cei mai experimentati oameni din domeniu. Timp de 6 luni, vei lucra intr-o echipa dinamica in studioul Ubi, timp in care vei acumula multiple cunostinte in domeniu. Inscrie-te pentru una dintre cele 6 burse Ubisoft - aplicand pentru unul dintre cele doua profile disponibile: Programare (C++) si Grafica (Adobe Photoshop).

Viitorii mentori in cadrul programului de burse, le-au prezentat celor aproximativ 250 de studenti participanti detalii despre industria jocurilor video din Romania, despre rolul unui game developer in procesul de creare a unui joc si despre oportunitati de cariera din domeniu.

In deschiderea celor doua evenimente, reprezentantii Universitatii, domnii Eugen Iancu si Nicolae Constantinescu, prodecani ai celor doua facultati, au subliniat importanta conectarii mediului universitar la mediul de afaceri local.

Razvan Tanasie, Studio Manager Ubisoft Craiova, afirma: „Suntem de opt ani prezenti in Craiova si peste 90% dintre angajatii nostri sunt absolventi ai Universitatii de aici. Tinerii au dovedit ca au inclinatie spre aceasta industrie iar scopul nostru este sa-i indrumam si sa le aratam pasii care trebuie urmati pentru a arata ca „gamingul” poate deveni, dintr-o pasiune, un job, iar aceast program de burse este un prim pas”.

Mai multe informatii sunt disponibile pe site-ul programului si pe pagina de Facebook Ubisoft Romania.

Persoana de contact
Dorin Calin
Senior Project Manager, Junior Achievement Romania
Email: [email protected]; Telefon: 0730 330 883

Nota pentru editori

Despre JA Romania
JA Romania este o organizatie non-profit, avand ca misiune dezvoltarea in Romania a programelor internationale JA de educatie economica, antreprenoriala si financiara, de etica si responsabilitate sociala, de sanatate si viata activa. 39 de tari din Europa si 123 de tari din toata lumea urmeaza programele JA. In Romania, acestea sunt urmate gratuit de peste 280.000 de elevi din 1.600 de scoli publice, prin parteneriatul cu Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice si datorita sustinerii financiare din partea comunitatii de afaceri.

Despre Ubisoft Romania
Ubisoft este unul dintre liderii in entertainment, cu un portofoliu bogat de branduri cunoscute la nivel mondial. Misiunea echipelor care lucreaza la studiourile Ubisoft din intreaga lume este sa livreze experiente de gaming originale si memorabile pentru toate platformele.

Ubisoft Bucuresti este un pilon important al industriei de gaming din Romania, fiind una dintre primele companii de acest gen, inca din 1992. Avand in spate o istorie puternica de titluri de succes ca Silent Hunter, Blazing Angels sau H.A.W.K.S., studioul a migrat catre co-development si si-a lasat amprenta pe block bustere ca Dance, Assassin’s Creed, Ghost Recon si Watch Dogs.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram