Elemente de siguranta si protectie pentru un grup de pompare apa potabila

12 ianuarie 2016
Autor:
Zoom-Biz

Toti cei care locuiesc la casa sau in zonele lipsite de accesul la o instalatie cu alimentare cu apa potabilaau nevoie de un grup de pompare apa potabila cu ajutorul caruia sa isi poata asigura necesarul de apa. Acest grup contine atat echipamentul propriu-zis de transport al apei din putul de extragere pana la robinetul din bucatarie (de exemplu), dar si echipamente de distributie care asigura presiunea necesara pentru a putea permite un flux constant al apei indiferent de fluctuatii. Prin intermediul siteului nostru, www.shop-einstal.ro veti putea achizitiona atat toate partile formante ale unui grup de pompare apa potabila cat si solutii complete ce inglobeaza toate echipamentele necesare pentru a asigura intregul necesar al unei case, chiar si a uneia mari sau a unei cabane.

Un grup de pompare apa potabila functioneaza doar cu apa curata

Aceasta categorie de produse reprezinta solutia completa pentru alimentarea cu apa de consum (potabila) a caselor si a imobilelor medii si chiar si mari. Pentru ca un grup de pompare apa potabila paote functiona numai in ape curate trebuie sa tineti cont de faptul ca este o limita a cantitatii de impuritati suportata de catre echipamentul de pompare. Astfel, de cele mai multe ori pompele de ape curate accepta o cantitate maxima de 90g/m3 de apa. Depasirea acestui prag duce in mod inevitabil la blocarea pompei din cauza depunerilor. Un alt risc major pentru echipamentele unui grup de pompare apa potabila ce poate aparea din cauza prezentei impuritatilor este cel al distrugerii elicelor pompei (mai ales in cazul pompelor submersibile sau a celor centrifugale).
Din seria lucrurilor practice pe care trebuie sa le cunoasteti despre un grup de pompare apa potabila este acela ca puteti opta pentru o alimentare duala cu energie electrica. Se cunoaste foarte bine ca in zonele rurale sau mai retrase, reteaua de alimentare cu energie electrica este mult mai instabila (sau chiar inexistenta) fata de cea din zonele urbane. Asadar, folosirea unui generator pe motorina sau a unei instalatii solare (mult mai recomandat) pot fi o alternativa excelenta. Pentru zonele unde exista totusi o retea de aliementare cu energie electrica, existenta unor surse protejate este imperativa.

Protectie pentru un grup de pompare apa potabila

Sursele protejate, (UPS – uninterruptible power supply – sursa continua de putere) au un dublu rol, pe langa faptul ca acestea protejeaza un grup de pompare apa potabila de eventuale variatii agresive ale tensiunii. De asemenea, un UPS poate alimenta grupul de pompare pentru un timp limitat (in functie de capacitatea acumulatorilor din UPS) in cazul intreruperii furnizarii de energie electrica.
Un alt element de protectie necesar la un grup de pompare apa potabila este si elementul de dedurizare a apei. Depunerile de calcar reprezinta un risc major pentru instalatiile de pompare, iar apa dintr-un put (panza freatica) poate avea un continut mai crescut de calcar. Acest lucru poate fi perceput ca un gust dulce al apei. Asadar, tinand cont de aceste aspecte veti putea lungi viata unui grup de pompare apa potabila fara a fi necesare interventii majore de service. Noi va asteptam pe pagina dedicata acestei categorii de produse.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram