Despre instalatiile de incalzire cu teava cupru 18x1

5 ianuarie 2016
Autor:
Zoom-Biz

In aceasta perioada cei mai multi dintre dumneavoastra va bucurati de performantele si de buna functionare a sistemului de incalzire a apartamentului sau a casei dumneavoastra. Cum in cea mai mare parte, cei care locuiesc la oras au centrala termica, in cadrul acestui articol ne vom adresa acestora, privind aspectul instalatiei cu teava cupru 18x1 prin care este transportat atat agentul termic, cat si apa calda de la centrala termica pana la radiatoare, respectiv, baterii. Siteul www.shop-einstal.ro va ofera o paleta completa de produse si echipamente pentru instalatii de incalzire, apa si nu numai, toate acestea fiind de cea mai buna calitate, la preturi imbatabile.
De foarte multe ori montarea unei centrale termice este efectuata in ultimele luni de dinainte de venirea frigului, iar din cauza acestui aspect, oamenii apeleaza la diferite firme si persoane autorizate pentru a le oferi serviciile de care au nevoie, insa tocmai pentru ca timpul este unu scurt, de cele mai multe ori, din graba, se apeleaza la diferite solutii care nu sunt de cele mai multe ori si eficiente sau bine-gandite.

Alegeti teava cupru 18x1 in locul celei de PVC

Ne vom referi la instalatiile de transport a agentului termic prin intermediul traseelor de teava cupru 18x1, iar daca intr-unul din articolele recente am discutat despre greselile ce apar in proiectarea circuitului de teava, in acesta vom discuta despre ce greseli pot aparea dupa instalarea acestuia, mai exact, despre ceea ce nu este bine sa faceti.
Despre teava cupru 18x1 vis-à-vis de cea din PVC putem spune ca este mult mai rezistenta la temperaturi mari, dar si in timp. Cuprul este un material versatil, si este utilizat la instalatiile de incalzire (domestice si nu numai) cu precadere datorita rezistentei mecanice. Un lucru foarte important este acela ca instalatiile cu teava cupru 18x1 pot rezista chiar si zeci de ani fara interventii majore de mentenanta, insa, acest lucru nu elimina complet necesitatea unor mici masuri menite sa imbunatateasca performanta si randamentul instalatiei termice.
Cuprul oxideaza, la fel ca si alte metale, si acesta oxideaza la suprafata. Din cauza acestui proces la suprafata tevilor si a inbinaturilor se pot observa pete verzui. Acestea sunt oxizi ai cuprului care nu pun in pericol rezistenta termica sau mecanica. Pentru a proteja instalatiile cu teava cupru 18x1 va recomandam fie folosirea unui lac transparent sau chiar imbracarea acestora cu un strat protector de vopsea PVC sau chiar invelirea lor cu un strat termo-izolant.

Respectati indicatiile de utilizare si exploatare

De asemenea, evitati plasarea ghivecelor, sau a corpurilor grele pe calorifer (chiar si in timpul verii) deoarece caloriferele sunt oricum suficient de grele, iar suportii acestora desi fac fata unei greutati triple fata de cea a caloriferului, nu pot sustine greutati cumulate mai mari de 100 – 200Kg (calorifer modern minim 10Kg iar la cele de fonta in medie 3Kg/element).
Asadar, in concluzie, apelati numai la firme si experti acreditati in domeniu care au si un portofoliu bun de clienti multumiti, si tineti cont de toate sfaturile acestora.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram