Ce case de pariuri raman in picioare dupa intamplarile recente?

16 decembrie 2015
Autor:
Content SEO

Jocurile de noroc nu inceteaza sa reprezinte un subiect destul de controversat in intreaga lume si nici Romania nu face exceptie din acest punct de vedere. Exista multe persoane care militeaza impotriva acestora (chiar cerand interzicerea lor), in timp ce altii isi vad de viata lor si joaca, mai des sau mai rar. Primii vin cu argumentul ca toate jocurile de noroc pot sa dea dependenta, cei din urma afirma ca responsabilitatea poate sa previna astfel de probleme.

Cu toate acestea, nu suntem aici pentru a discuta modurile in care jocurile de noroc si pariurile sportive ca forma a lor pot sa dea dependenda. De fapt, vrem sa aruncam o privire asupra modului in care pariurile sportive s-au dezvoltat de-a lungul anilor, ajungand in ultima vreme una dintre ocupatiile preferate a multor romani. Este acesta un lucru bun sau rau si cum se vor schimba lucrurile in viitor? Ramane sa vedem in cele ce urmeaza.

De la pariurile de pe strada la cele online, o trecere fireasca

Chiar daca vorbim despre pariuri de pe strada nu inseamna ca ele sunt realizate totusi pe strada (asa cum se intampla cu biletele cumparate pentru diferite emisiuni de bingo sau la vechiul loz in plic). Asadar, ne referim la cele care sunt facute in agentiile stradale, clasice, care acum exista aproape pe fiecare strada mai mare, din orice oras.

Chiar daca este vorba despre o piata destul de veche, pariurile sportive s-au dezvoltat foarte mult doar in ultimii zece ani. Cam de atat timp exista si cea mai veche agentie de pariuri inca in activitate, adica Stanleybet (mai exact din 2004). Insa vremurile in care au aparut acestea erau cu totul altfel. Nu exista Internet de mare viteza si nici posibilitatea de a transmite meciuri live din toate partile lumii. In timp insa lucrurile s-au mai schimbat si extinderea serviciilor de Internet a avut un rol determinant in toate aceste schimbari.

Cum au schimbat pariurile online fata jocurilor de noroc

Aparitia primelor site-uri pe pariuri online nu a putut sa treaca neobservata de romani, insa faptul ca nu se putea paria legal din Romania, ci doar pe site-uri straine a reprezentat la inceput un mic impediment. Astfel, conform unei statistici puse la dispozitie de PariuriX.com, lider in domeniu, in anul 2013 61.6 % dintre romani inca preferau sa mearga in agentiile stradale pentru a juca, in timp ce doar 38.4 % jucau in mediul online.

Probabil ca situatia s-a schimbat insa foarte mult in ultimii doi ani, mai ales cum anul acesta deja au aparut primele agentii de pariuri online cu licenta si in Romania. Acestea au si platforme in limba romana, site-uri optimizate pentru mobil si aplicatii specifice, asa ca persoanele pasionate au nevoie doar de un gadget (laptop, telefon sau tableta) pentru a plasa pariurile in timp real.

O piata care nu a fost ferita de lovituri dure

Desi reprezinta o piata destul de noua si una intr-o crestere buna, spun specialistii, pariurile online au avut si cateva probleme, unele dintre ele chiar foarte recente. Pe de-o parte, tentatia de a juca este foarte mare pentru ca oferta de sporturi (fotbal, handbal, tenis, rugby, hockey, automobilism, atletism, curse de cai si multe altele) si de competitii (orice, de la Liga 1 pana la liga de basket din Spania sau ligile de amatori din fotbalul nostru)  este extrem de bogata, cu mult mai mult decat se poate la agentiile stradale (nu este nevoie de hartii si se poate paria concomitent pe foarte multe sporturi).

Poate ca multi cititori isi aduc aminte ce s-a intamplat chiar in urma cu mai putin de trei luni, cand agentia care era considerata a fi cea mai buna din Romania, mai exact Bet 365 a pierdut licenta pentru a putea sa practice jocuri de noroc. Insa acest lucru nu i-a impiedicat sa isi continue activitatea pentru o jumatate din luna septembrie, zeci de mii de romani continuand sa joace fara sa stie ca o fac de fapt in ilegalitate.

Si consecintele nu au incetat sa apara. Agentia este acum interzisa la noi in tara si timp de 5 ani nu isi poate lua o licenta nou. Mai mult decat atat insa, cei care au jucat risca sau au primit deja amenzi, chiar daca multi dintre ei nici nu stiau ce se  intampla.

Un semnal de alarma, dar tot raul a fost spre binele jucatorilor

Chiar daca astfel de evenimente negative au rolul de a afecta increderea clientilor in site-urile de pariuri online, acum toata lumea este interesata de siguranta si legalitatea jocurilor pe care le practica, lucru care este in mod cert unul bun.

In plus, si site-urile sunt mai atente la relatia cu clientii lor si cele care au mai ramas pe piata fac tot posibilul pentru a asigura un mediu legal in care pasionatii pot sa isi exercite dreptul de a juca. Totusi, cum piata este una in continua miscare (agentiile apar si dispar, mai ales cele mai mici care nu reusesc sa adune suficienti jucatori), cu siguranta multi romani au probleme in a alege o agentie online de incredere, cu multe oferte si cote variate, asa ca PariuriX.com, comunitatea pariorilor din Romania, propune chiar si un top al celor mai bune agentii la care se poate juca direct din mediul online.

Case de pariuri online recomandate de specialisti

Dupa ce Bet 365, care anterior era considerata a fi cea mai buna si cea mai completa casa de pariuri online si-a pierdut licenta, trei alte case de pariuri online recomandate de PariuriX.com noi i-au luat locul pe piata si acum reprezinta cele mai bune optiuni pentru pasionatii de sport din Romania.

Unibet reprezinta cea mai buna alternativa de pe piata din acest moment. In primul rand, agentia are o oferta extrem de variata de sporturi (printre ele se afla si cursele de cai si de caini), cotele sunt unele foarte bune si variantele de pariuri sunt toate cele de care este nevoie (pe goluri, cartonase, marcatori, handicap asiatic si multe altele).

In plus, agentia are si un site bine pus la punct, iar cei care isi doresc sa parieze de pe mobil vor avea o supriza. Pentru acestia exista patru aplicatii, una pentru a plasa pariurile, doua pentru statistici din fotbal si tenis si una prin care sunt transmise live mecurile (si la Unibet exista cele mai multe meciuri live din Romania). Nu in ultimul rand, suma de deschidere a contului este una acceptabila, 40 sau 50 de lei in functie de modalitatea aleasa (card de credit sau Paysafecard).

Pe locul 2 in topul intocmit de cei de la PariuriX.com se afla Sportingbet, o agentia care si-a deschis in mod legal in site destul de recent. Cert este ca oferta lor in ceea ce priveste sporturile si tipurile de pariuri nu difera prea mult de cea de la Unibet, diferenta fiind facuta mai mult de site si de dorinta companiei de a lansa si o platforma pentru mobil. Acestia nu au o aplicatie, insa site-ul se misca bine, asa ca se poate paria si de pe un gadget, insa din browser. Suma de depunere este identica celei de retragere, adica 40 de lei, de pe card de credit sau Skrill (optiune care la Unibet nu exista). In plus, agentia ofera cele mai mari bonusuri, de pana la 400 de lei la intregistrare de pe PariuriX.com (suma vine sub forma unui pariu fara risc). Probabil ca in curand se vor imbunatati si aspectele care tin de site, ceea ce nu poate decat sa sporeasca avantajele agentiei.

888sport este agentia care incheie acest top 3 al posibilitatilor de a juca la pariuri online. Acestia sunt una dintre primele agentii virtuale aparute pe glob, dar, precum toate celelalte, nu si-au facut aparitia in Romania decat mult mai recent. Cert este ca ofera posibilitati diverse, cote foarte bune si multe tipuri de pariuri speciale (asa cum este cel care iti aduce banii inapoi daca pierzi un meci cu un gol marcat dupa minutul 88). In plus, pe blogul lor pot sa fie urmarite tot felul de informatii din domeniu.

Mai sunt insa multe alte agentii de pariuri online in Romania care functioneaza in legalitate si informatii despre ele pot sa fie gasite pe PariuriX.com. In plus, daca te inregistrezi de pe aceasta platforma pe unele site-uri de pariuri, poti sa primesti bonusuri substantiale.

La fel de bine insa se poate paria si de la o agentie stradala, dar la fel, trebuie sa fie cautata una care sa lucreze legal, pentru ca nici acestea nu au fost lipsite probleme. Daca totusi incercam sa vedem binele din spatele a ceea ce s-a intamplat, atunci poate ne vom da seama ca trebuie sa verificam atent daca locurile unde pariem au toate autorizatiile de care este nevoie. Nu este foarte greu si este util. In plus, este cea mai buna metoda pentru a ne asigura ca nu vom pierde din greseala mai multi bani decat se castiga la pariuri sportive.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram