CONFERINŢĂ DE LANSARE A STRUCTURII DE ECONOMIE SOCIALĂ A ASOCIAŢIEI „CENTRUL DE INOVARE ŞI DEZVOLTARE DURABILĂ NORD VEST”

27 noiembrie 2015

Cu această ocazie s-a organizat ieri, 26 noiembrie 2015, Conferinţa de Lansare a Structuri la Restaurantul Pensiunii „Rustic” din Baia Sprie, Maramureş, începând cu ora 15:00.

Participanţilor la eveniment – persoane din mediul de afaceri, actori relevanţi, mass-media, societate civilă etc. – li s-au prezentat date despre proiectul „Defineşte-ţi destinul” în cadrul căruia a fost înfiinţată structura, aspecte legate de economia socială, precum şi informaţii şi obiective ale Structurii de Economie Socială nou-înfiinţată, care oferă servicii de publicitate – prin gama variată de produse promoţionale şi personalizabile – şi servicii de arhivare documente.

Structura de Economie Socială este una dintre cele patru structuri prevăzute a fi înfiinţate în cadrul proiectului „Defineşte-ţi destinul”. Prin intermediul acesteia au fost create opt locuri de muncă, din care şase destinate grupurilor vulnerabile – femei în situaţii de risc, persoane care provin din familii cu mai mult de doi copii sau familii monoparentale, persoane care au părăsit timpuriu şcoala şi persoane cu dizabilităţi, din judeţul Maramureş.

Proiectul „Defineste-ţi destinul” este implementat de Beneficiarul Asociaţia Pro Factum Alba Iulia, alături de Partenerii S.C. GE-COST 2001 S.R.L. Bucureşti şi Asociaţia „Centrul de Inovare şi Dezvoltare Durabilă Nord-Vest” şi este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 „Investeşte în oameni!”, Axa prioritară 6 – „Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul major de intervenţie 6.1 – „Dezvoltarea economiei sociale”.

„Credem cu tărie că participarea activă a indivizilor la viaţa comunităţilor din care fac parte reprezintă cheia dezvoltării viitoare a României. Dorim să schimbăm mentalităţi, să creăm noi abordări ale tematicilor socio-economice actuale şi să promovăm succesul în viaţă prin gândirea inovativă. Ori Structura de Economie Socială lansată astăzi în Maramureş, axată pe producţia de produse publicitare şi pe arhivarea de documente, este instrumentul prin care ştim noi să sporim vizibilitatea afacerilor din acest capăt de ţară. În acelaşi timp, astăzi punem o cărămidă la dezvoltarea şi integrarea socio-economică a grupurilor vulnerabile, în vederea creşterii competitivităţii şi participării pe piaţa muncii, într-un cadru flexibil, modern şi inclusiv.” spune Alpar Pobozsnyi, preşedintele Asociaţiei „Centrul de Inovare şi Dezvoltare Nord-Vest”.

Despre Asociaţia Centrul de Inovare şi Dezvoltare Durabilă Nord-Vest:

Asociaţia Centrul de Inovare şi Dezvoltare Durabilă Nord-Vest e un „altfel de ONG”, care doreşte să schimbe mentalităţi, să creeze noi abordări ale tematicilor socio-economice actuale şi să promoveze succesul în viaţă prin resortul la gândirea inovativă. Prin intermeniul acestui proiect au mai fost deja lansate în România alte trei structuri de economie socială, fiecare cu domeniu diferit de activitate: service auto, spălătorie auto, respectiv servicii de promovare a turismului. Fiecare structură înfiinţată a angajat câte şase persoane din grupul ţintă al proiectului, format din categorii vulnerabile — femei în situaţii de risc, persoane care provin din familii cu mai mult de doi copii sau familii monoparentale, persoane care au părăsit timpuriu şcoala şi persoane cu dizabilităţi.

Date de contact:

Asociaţia „Centrul de Inovare şi Dezvoltare Durabilă Nord-Vest” – Structura de Economie Socială
Baia Mare, Bld. Bucureşti, nr. 41, Maramureş
Persoană de contact:
Zlampareţ Grigore – Manager SES
E-mail: [email protected]

Data: 24.11.2015

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram