Piata de inchirieri birouri vazuta de agentia Regatta

2 noiembrie 2015
Autor:
AUTHORITY

In prezent, locatia si amenajarile interioare ale biroului unei firme sunt aspecte extrem de importante. Un birou spatios si elegant implica un confort sporit si, in consecinta, o activitate mult mai eficienta a angajatilor companiei.

Specialistii agentiei Regatta spun ca cel mai bun semn este faptul ca tot mai multe firme aleg sa inchirieze cladiri de birouri mai mari decat cele pe care le ocupau inainte, lucru imbucurator avand in vedere ca in perioada de recesiune se intampla exact invers.

A crescut cererea pe piata inchirierilor de birouri in zonele de maxim interes

Preturile pentru birourile de inchiriat in Bucuresti au scazut cu cateva procente fata de anul trecut, asta in contextul in care cererea pentru acest gen de spatii aproape s-a dublat. In aceste conditii, daca in perioada de criza imobiliara piata inchirierilor de birouri in zonele de maxim interes a supravietuit datorita relocarilor, care in general se faceau de la spatii mari de birouri, la altele mai mici, in 2015, majoritatea relocarilor s-au facut de la spatii mici catre altele mai mari.

Pe timpul crizei, relocarile au sustinut piata inchirierilor

Inchirierea acestor cladiri s-a mentinut in perioada de recesiune prin tranzactiile de relocari spre oferte mai avantajoase ca pret, ca suprafata sau ca facilitati, aceste criterii fiind cerute in negocierea contractelor.
Piata arata, potrivit statisticilor echipei de la agentia Regatta Imobiliare o cerere crescuta pentru sectorul birourilor de inchiriat, provenita in special din partea companiilor din industria IT, domeniul medical sau call center-e.
In timp ce IMM-urile se indreapta spre inchirierea unor sedii cu o suprafata ce variaza intre 500 si 1500mp, necesitatile corporatiilor privesc suprafete intre 1500 si 2000 mp.

Ce pozitionari si din ce industrii vin companiile care inchiriaza cladiri in capitala

Ca pozitionare, prima categorie de clienti alege zona centrala in directia Pietei Victoriei, in timp ce a doua opteaza in special pentru Nordul Capitalei, ca urmare a dezvoltarii de centre business.

In acelasi timp, companiile din industria IT, ce se bucura totodata de o extindere ce impune noi necesitati de spatiu, aleg pentru inchirierea birourilor din zonele de centru-Vest, in proximitatea Universitatii Politehnice.

Indiferent de cerintele de localizare, inchirierea unui birou este agreata doar pentru zonele ce asigura acces spre statiile de metrou.

Ca partajare, firmele aleg birourile open space, ce pot fi amenajate dupa propriile preferinte.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram