Masa rotunda POSDRU si economia sociala Dificultati in implementare

26 octombrie 2015

De cele mai multe ori, inainte de demararea unui proiect de economie sociala finantat prin POSDRU, solicitantii acorda prea putina atentie grilelor de evaluare tehnica si financiara ale proiectelor. O alta problema des intalnita are legatura cu respectarea conditiilor de eligibilitate ale proiectelelor si modul in care acestea contribuie la indeplinirea obiectivelor specifice ale programulu de finantare.
Sesizand impedimentele aparute pe parcursul implementarii proiectelor de economie sociala, Consiliul Judetean Ilfov, alaturi de Consiliul Judetean Calarasi, Centrul de Resurse pentru Cetatenia Activa, Asociatia „Laboratorul de Solidaritate” si Asociatia „Viitorul lor depinde de tine” anunta organizarea mesei rotunde „POSDRU si economia sociala. Dificultati in implementare”. Evenimentul va avea loc in data de 29.10.2015, laInstitutul pentru Fericire (Bd. Dacia nr. 14, etaj 6, interfon 17C, Sector 1, Bucuresti) incepand cu ora11:00.
Demersul reprezinta un apel lansat de catre partenerii proiectului „SOCEC. NET – Reteaua economiei sociale” actorilor relevanti din domeniul economiei sociale. Scopul evenimentului este acela de a formula si promova bune practici in ceea ce priveste implementarea proiectelor de economie sociala finantate din FSE. Asadar, tinand cont de faptul ca tocmai a fost lansat noul Ghid pentru Programul Operational Capital Uman propunem spre dezbatere urmatoarele subiecte:
1. Care sunt riscurile finaniare asumate de organizatiile economiei sociale prin prisma implementarii proiectelor finantate prin fonduri europene?
2. Considerati necesar dezvoltarea unui sistem de finantare a sectorului combinat si flexibil asociate cu instrumente si masuri de sprijin si incurajare?
3. Puteti sa ne sugerati posibile imbunatatiri ale legii ES, care ar trebui propuse pentru a permite dezvoltarea si modernizarea institutiilor ES;
4. Cat de necesar este un studiu de impact efectuat la finalul perioadei de sustenabilitate a proiectelor finantate din fonduri europene care s-au adresat dezvoltarii sectorului economiei sociale?
5. Cum poate fi implementat un set de proceduri si ghiduri care sa includa angajamentul de a fundamenta si planifica fondurile publice prin consultare si in mod transparent?
Mai multe informatii despre acest eveniment sau despre activitatile derulate in cadrul proiectului puteti gasi pe site-ul www.socec. ro. De asemenea, pentru informatii despre eveniment sau confirmarea participarii, ne puteti contacta la adresele de mail: socec@crca. ro, comunicare@crca. ro .

*Proiectul „SOCEC. NET - reteaua economiei sociale”, este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013 si implementat de catre Consiliul Judetean Ilfov in parteneriat cu Consiliul Judetean Calarasi, Asociatia Laboratorul de Solidaritate si Asociatia Viitorul lor depinde de tine, in perioada septembrie 2014 - august 2015 in regiunile Bucuresti-Ilfov si Sud-Muntenia.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram