Amenajarea patului perfect

24 octombrie 2015
Autor:
Content SEO

Dupa o zi de munca, o zi de scoala sau chiar si o zi plina cu joaca, in cazul celor mici, toti ne dorim o noapte in care sa dormim neintorsi. Daca organismul nostru ne cere somn si ni-l poate oferi in aproape orice loc, nu inseamna ca somnul pe o saltea de proasta calitate sau pe o banca in parc se poate compara cu somnul intr-un pat excelent. DIn acest motiv, este bine sa te asiguri ca patul in care dormi este o adevarata oaza de relaxare si ca fiecare noapte iti ofera odihna si sanatate.

Care sunt elementele de care trebuie sa tii cont, pentru a beneficia de un somn perfect?

Marimea patului. Primul lucru pe care trebuie sa il iei in considerare atunci cand iti " amenajezi " spatiul de somn, este marimea patului. Asigura-te ca dormi intr-un pat care sa iti satisfaca toate nevoile de miscare si de intindere, asadar, achizitioneaza un pat mare. Evident, trebuie sa tii cont si de persoana alaturi de care dormi, in cazul in care dormi alaturi de cineva.

Salteaua. Este, de departe, cel mai important element al intregului pat. Achizitia unei saltele potrivite  poate sa insemne cativa ani in plus de viata si poate sa insemne zile mult mai energice si mult mai frumoase. Conteaza foarte mult compozitia saltelei, duritatea ei, straturile pe care le are in interior si grosimea. Nu achizitiona o saltea dupa ochi, ci incearca sa te informezi foarte bine inainte de a face o achizitie. Exista o varietate uriasa de materiale si de moduri de constructie pentru aceste elemente, asadar, pentru a-ti da seama daca ai nevoie de o saltea cu arcuri, una cu memory foam sau una ortopedica, este indicat sa consulti un medic.

Asternuturile. Chiar daca nu par atat de importante, asternuturile sunt si ele esentiale. Acestea sunt cele care intra in contact direct cu pielea ta, deci, sunt principalele responsabile de confort. Alege asternuturi din materiale naturale de buna calitate, care sa nu alunece sub tine si sa iti ofere acea senzatie de racoare placuta. Asternuturile din bumbac sau din bambus sunt extrem de placute, asadar, poti sa cauti o astfel de varianta. Asigura-te ca schimbi aceste elemente o data sau de doua ori pe saptamana, pentur un somn perfect.

Perna. Cum iti asterni, asa dormi, cel putin asa spune o vorba romaneasca careia tindem sa ii dam dreptate. Perna este cea care ne sustine fiecare vis si cea care ne ofera confort pentru cap. Cel mai important este sa alegi o perna cu duritate medie, care sa nu provoace alergii si care sa te ajute la o relaxare completa.

Daca toate aceste elemente sunt alese cu atentie, cu siguranta patul tau va fi unul foarte confortabil iar fiecare dimineata va fi cu adevarat deosebita.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram