Cum alegem instalatia termica pentru casa?

21 octombrie 2015
Autor:
Content SEO

Alegerea instalatiei de incalzire ideale a casei poate sa implice unele dificultati: trebuie analizate tipul instalatiei si cele mai bune modele aflate in comert, trebuie luat in considerare spatiul disponibil si energia necesara pentru incalzirea intregului spatiu, pozitia in care se gaseste casa si multe alte detalii ce trebuiesc analizate inainte de a achizitiona un nou sistem de incalzire. In plus, nu trebuie sa calculam doar costurile instalatiei in sine, dar si costul materialului necesar pentru combustie si posibilitatea ca pretul acestuia sa oscileze in viitor. Sa vedem, atunci, cum sa alegem instalatia termica pentru casa.

O incalzire bazata pe utilizarea clasicului camin este, fara indoiala, ecologica, chiar daca si putin provocatoare din punct de vedere logistic, intrucat este necesara o amenajare a casei care sa-i puna in valoare prezenta. Caminul este de fapt, un element de mare atractie, capabil sa domine ambientul in care se gaseste. Din punct de vedere al randamentului insa, nu este cea mai buna solutie, intrucat incalzeste exclusiv incaperea in care se afla si necesita o intretinere considerabila si obositoare. Dimpotriva, termocaminul se poate demonstra o alegere mai buna, deoarece permite incalzirea apei pentru alimentarea instalatiei termice cu agent termic.

Sistemul de incalzire prin pardoseala reprezinta in prezent alegerea cea mai consiliata pentru constructia de noi locuinte si pentru restructurarea celor deja existente, intrucat este in gradul de a asigura o economie energetica considerabila, ce poate fi asociata in maniera facila cu utilizarea unor surse alternative de alimentare. In plus, caracteristica acestui tip de propagare a caldurii prin radiere, garanteaza prezenta unei temperaturi constante in toata casa.

O alternativa pentru sistemul de incalzire prin pardoseala o reprezinta aceea prin perete, care prevede un sistem analog de iradiere a caldurii, dar care impune unele constrangeri cu privire la dispozitia mobilelor. Exista, in plus, instalatia de incalzire prin plinta, mai economic decat cel prin pardoseala, dar la fel de bun, utilizat adesea in cazul restructurarilor nu foarte invazive.

De asemenea, se poate opta pentru sistemul de incalzire cu raze infrarosii care incalzeste fara pierderi de caldura, sau puteti opta si pentru panouri radiante. Evident, daca locuiti intr-o casa in care este prezent un camin, sau aveti posibilitatea instalarii unei centrale termice pe peleti sau lemne, aceasta va fi cu siguranta o solutie optima si economica, mai ales daca aveti posibilitatea de a achizitiona lemnul la un pret mai mic.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram