Obiceiurile alimentare ale romanilor

1 octombrie 2015

Obiceiurile alimentare ale fiecarui om se formeaza inca din copilarie. Acordam importanta anumitor produse alimentare specifice si, astfel, anumitor diete care formeaza obiceiurile preconcepute inca din primii ani de viata. Acesta este motivul pentru care dezvoltarea corespunzatoare a obiceiurilor alimentare in randul copiilor este atat de importanta. De la o varsta frageda, un rol foarte important ar trebui sa-l aiba legumele si fructele, al caror aport este de neinlocuit.

Potrivit unui studiu efectuat de Millward Brown Institute in aprilie 2015, 37% dintre adulti consuma fructe de 2-3 ori pe zi, in timp ce 12% nu consuma fructe mai mult de o data pe zi. Cei mai multi romani, aproape 94%, consuma fructele in forma lor naturala, intregi, spalate si curatate si doar 4% consuma mousse-uri gata preparate din fructe si legume. Doar 9% dintre adultii romani consuma legume de 4-5 ori pe zi si 37% o singura data pe zi.
Intr-o societate moderna, in care timpul este pretios, consumul fructelor si legumelor care trebuie preparate devine aproape imposibil. Solutia este, totusi, la indemana: fructele si legumele sub forma de sucuri 100% si mousse-uri reprezinta o forma convenabila care poate substitui fructele si legumele intregi. Studiul confirma ca romanii sunt constienti de faptul ca dieta lor zilnica nu contine suficiente sucuri 100% (49%) si/sau mousse-uri (53%).
Sucurile si mousse-urile sunt produse 100% naturale, obtinute din fructe si legume proaspete. Procesul de producere este reglementat, printre altele, de Directiva Parlamentului European.
Suntem cu totii constienti de importanta introducerii in alimentatia zilnica a cat mai multe fructe si legume posibil. Amintiti-va ca un pahar de suc 100% sau un mousse poate fi una dintre cele 5 portii de fructe sau legume recomandate zilnic.

Campania “Mousse si suc 100%! aici sunt vitaminele istete” este finantata de Uniunea Europeana si Republica Polona, precum si din Fondul de promovare a Fructelor si Legumelor oferit de KUPS.
Uniunea Nationala a Producatorilor de Suc (Asociatia KUPS) este o organizatie industriala ce asociaza producatorii de suc si alte entitati care coopereaza in mod direct cu industria producatoare de suc. Inca din 1993, Uniunea reprezinta industria in initiativele nationale si ale Uniunii Europene, cooperand cu institutii stiintifice, laboratoare, precum si cu organizatii nationale si internationale ale industriei. De asemenea, Asociatia KUPS functioneaza in beneficiul consumatorilor prin intermediul sistemului sau de control voluntar, pentru a asigura sucuri de inalta calitate.
In plus, in cadrul operatiunilor sale, KUPS urmareste o serie de activitati de promovare si de educare, sustinand obiceiurile alimentare sanatoase, inclusiv ideea de 5 portii de legume si fructe pe zi, o portie putand fi inlocuita cu un pahar de suc.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram