“Total Tyre Care” – un program conceput de Bridgestone pentru a spori eficiența operaționala şi rentabilitatea investițiilor

17 septembrie 2015

Combustibilul este una dintre categoriile care generează costuri operaționale semnificative la nivelul oricărui parc auto, reprezentând aproximativ 25-30% din costurile totale aferente unei flote. Prin urmare, maximizarea economiei de combustibil şi a eficienței a devenit un factor imperativ, în special din perspectiva operatorilor mari de transport de lungă distanță care pun accentul pe consumul de combustibil.

Strategia Total Tyre Life este concepută pentru a spori eficiența operațională şi rentabilitatea investițiilor, indiferent de dimensiunea companiei sau natura activității desfășurate. De la lansarea sa în 2013, programul Total Tyre Care realizat de Bridgestone a ajutat operatorii de parcuri auto să identifice oportunități de reducere a costurilor pentru anvelope şi să mențină un nivel constant în ceea ce privește cheltuielile operaționale totale înregistrate de flotele lor. Programul îndeplinește acest obiectiv prin implementarea unei game de soluții special create pentru a maximiza durata de viață a anvelopelor, precum şi pentru a spori eficiența gestionării şi reduce costurile totale de utilizare bazându-se pe trei piloni centrali:

1. Total Tyre Life (ciclul de viaţă total al anvelopelor): Combinația dintre calitatea superioară livrată de Bridgestone, carcasele robuste şi anvelopele reșapate Bandag permite deținătorilor de parcuri auto să extindă ciclul de viață al anvelopelor lor, reducând costul total per km, dar sporind în același timp performanța şi eficiența de operare.

2. Total Tyre Services (servicii complete pentru anvelope): Prin intermediul unor servicii profesionale de mentenanță a anvelopelor şi asistență, Bridgestone oferă operatorilor de parcuri auto tot ce au nevoie pentru a menține funcționarea autovehiculelor la un nivel maxim de eficiență cu scopul de a reduce mai mult costurile operaționale.

3. Total Tyre Systems (sisteme complete pentru anvelope): Instrumentele inovatoare Bridgestone de monitorizare şi urmărire a anvelopelor precum ToolBox şi TPMS ajută managerii să aibă o imagine clară şi în timp real în ceea ce privește starea anvelopelor din parcurile lor auto, maximizând astfel timpul de operare şi sporind siguranța.

ToolBox este un pachet puternic, dar interactiv, de soluții software, care contribuie în același timp la managementul corespunzător al anvelopelor. Permițând colectarea cuprinzătoare şi corectă, analiza şi transmiterea mai multor tipuri de date privind managementul anvelopelor, ToolBox sporește semnificativ productivitatea identificând în același timp oportunități de reducere a costurilor.

Gama ToolBox oferă Consultanților în anvelope Bridgestone acces instant şi rapid la toate tipurile de instrumente şi informații despre anvelope cu scopul de a maximiza rentabilitatea investițiilor realizate de clienții lor. Spre exemplu, ToolBox permite utilizatorilor să respecte standardele privind uzura şi mentenanța anvelopelor, să monitorizeze şi să compare nivelurile de performanță, costurile de operare, precum şi să implementeze teste comparative asupra anvelopelor, practici de optimizare a consumului de combustibil şi măsuri de reducere a uzurii şi deteriorării. Astfel, setul de instrumente ToolBox reprezintă un pachet puternic de soluții cu valoare adăugată care poate avea un impact semnificativ asupra costurilor operaționale şi competitivității oricăror parcuri auto.
Sistemul TPMS brevetat de Bridgestone permite implementarea rapidă a unei soluții de monitorizare a presiunii la nivelul unei întregi flote, asigurând un timp limitat de indisponibilitate a autovehiculelor. Soluția presupune colectarea datelor într-un sistem centralizat şi notificarea directă a partenerului de asistență auto în legătură cu măsurile necesare ce trebuie aplicate pentru a menține funcționarea anvelopelor la presiunea optimă. De la lansarea sistemului inovator Tyre Pressure Monitoring System creat de Bridgestone în luna mai 2013, au fost instalați peste 24.000 de senzori în 36 de locații de flote pe întreg teritoriul Europei. Astfel, se estimează că sistemul a contribuit la reducerea emisiilor de CO2 cu aproximativ 2.000 de tone, echivalentul a 21 mai puține camioane în circulație într-un an întreg. De asemenea, TPMS a reușit să extindă ciclul de viață al anvelopelor echipate cu acest sistem la echivalentul unei distanțe suplimentare parcurse de 210 milioane de km, 319 mai puține avarii şi 239 carcase reciclate/reșapate.

Dianthus este prima flotă din România care a implementat TPMS

Dianthus este prima flotă din România şi Europa de Est care utilizează sistemul TPMS. După o inspecție realizată pe 118 anvelope din flota companiei, s-a descoperit că doar 52% dintre acestea aveau presiunea optimă. Avariile se datorau unei uzuri inegale. Doar 71% dintre anvelope nu prezentau degradare. După implementarea programului de management a anvelopelor cu ajutorul ToolBox, următoarea inspecție a dezvăluit îmbunătățiri semnificative: 81% dintre anvelope aveau o presiune normală şi 85% nu prezentau degradare. Acest lucru a contribuit la economii în valoare de 160 Euro/autovehicul, cu un total de 35.000 de Euro/lună la nivelul întregii flote doar datorită unei gestionări eficiente a anvelopelor. Cheltuielile cu combustibilul au fost reduse cu 375 Euro, ajungând la un total de 118.000 Euro.

La nivelul Europei, TPMS a fost implementat de companii cu parcuri auto din Italia, Marea Britanie şi Spania. Sistemul TPMS creat de Bridgestone contribuie la reducerea costurilor ascunse pentru protecția mediului şi operaționale prin intermediul unui sistem de senzori instalat pe valvele anvelopelor utilizate. Fiecare senzor include un transmițător care trimite date către serverul TPMS prin intermediul unei conexiuni wireless la fiecare 6 secunde. În momentul în care un vehicul dotat cu Sistemul Tyre Pressure Monitoring trece de poartă, receptoarele colectează date pe care le trimit apoi către un server centralizat utilizând o rețea GPRS pentru procesare. Software-ul web pentru managementul anvelopelor compară datele şi trimite alerte automate către managerul relevant al flotei şi furnizorul de servicii de asistență auto în momentul în care presiunea de umflare a unei anvelope scade sub nivelul de toleranță predefinit. Anvelopa care înregistrează o presiune sub-optimă este identificată pentru a ajuta furnizorul de asistență auto să realizeze o intervenție rapidă. În cazul flotelor mai mici, a fost dezvoltată o aplicație Smartphone care utilizată în combinație cu un receptor portabil poate oferi o alternativă economică la soluția instalată la poartă.

Cu sistemul Bridgestone TPMS ca parte a unui pachet de asistență a flotei, deținătorii de flote au siguranța că autovehiculele lor funcționează la presiunea optimă.

Harald Van Ooteghem, Senior Manager Marketing Planning, Commercial Business Unit, Bridgestone Europe explică: “Sistemul Bridgestone Total Tyre Care nu este un sistem rigid care presupune achiziționarea tuturor elementelor; ci un program flexibil care oferă trei niveluri de pachete de servicii individualizate pentru managementul anvelopelor şi servicii de asistență – Monitorizare, Mentenanță şi Management – concepute pentru a răspunde nevoilor individuale ale tuturor operatorilor de parcuri auto.”

Primul workshop „Bridgestone Partner”

Divizia Camioane şi Autobuze din cadrul Bridgestone South Region a organizat primul workshop dedicat partenerilor săi denumit „Bridgestone Partner”. Workshop-ul a avut loc în luna iulie, în cadrul Autopromotec 2015, şi a inclus participanţi din Italia, România şi Bulgaria.

Reprezentanții Bridgestone au pus accentul pe importanța satisfacerii chiar şi a celor mai exigente nevoi ale clienților, în special având în vedere mediul de piață actual care impune o regândire a modelului de business. Strategia Bridgestone este extinsă la nivelul mai multor piețe şi presupune dotarea anvelopelor Bridgestone şi Bandag cu sistemele ToolBox şi TPMS pentru a genera valoare adăugată operatorilor de transport. Ideea unui parteneriat strategic se află în centrul viziunii Bridgestone în ceea ce privește colaboratorii săi.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram