SPITALUL SANADOR ESTE ATESTAT CA PRIMUL CENTRU DE EXCELENȚĂ ÎN CHEMOEMBOLIZAREA HEPATICĂ CU MICROSFERE TANDEM DIN EUROPA CENTRALĂ ȘI DE

4 septembrie 2015

Atestarea a fost oferită de către CeloNova BioSciences USA, compania producătoare de microsfere absorbabile TANDEM, și certifică faptul că, în Spitalul Sanador, acest tip de intervenții se efectuează la standarde internaționale. Spitalul Sanador devine, cu această ocazie, și singurul centru acreditat pentru pregătirea în astfel de operații de Radiologie Intervențională din Europa Centrală și de Est, adresat medicilor din România sau din oricare altă țară din lume.

Centrul de Excelență va fi coordonat de către Conf. Univ. Dr. Bogdan Popa, medic primar Radiologie Intervențională, specializat în Japonia, expert EMEA (zona de Europa, Orientul Mijlociu, Africa) și membru în board-ul internațional de elaborare a ghidurilor de folosire a microsferelor absorbabile TANDEM (alături de alți 6 profesori din lume).

“Chemoembolizarea cu ajutorul microsferelor absorbabile TANDEM este o procedură minim invazivă de ultimă generație, cu rezultate în peste 90 % dintre cazuri si prin care sunt tratate tumorile hepatice primare (cancerul hepatic) sau secundare (metastaze) inoperabile. Spitalul Sanador, prin Conf. Dr. Bogdan Popa, este al doilea centru de pregătire din Europa, după cel din Germania, care a demonstrat rezultate excepționale în folosirea acestei proceduri pentru pacienții cărora nu le este recomandat tratamentul chirurgical”, declară D-na Barbara Kager, director marketing CeloNova BioSciences.

Primele operații de chemoembolizare hepatică cu microsfere absorbabile au fost realizate în premieră în Romania, de Conf. Dr. Bogdan Popa, în cadrul Spitalului Sanador, în anul 2012. Procedura presupune introducerea unui microcateter în arterele din ficat care vascularizează tumora. Ulterior, se injectează microsfere încărcate cu substanțe chimioterapice care distrug tumora din interior și opresc fluxul sangvin către aceasta.

“Chemoembolizarea cu microsfere absorbabile este o procedură foarte eficientă pentru pacienții cu tumori hepatice inoperabile, mărindu-le durata vieții si îmbunătățind calitatea vieții. Am observat, de-a lungul anilor, o rată de succes foarte mare la pacienții mei, tumora fie micșorându-se, fie stagnând (desigur, în funcție şi de stadiul în care pacientul s-a prezentat). Avantajul major față de chemoembolizarea clasică (cu Lipiodol) este reducerea toxicității în afara ficatului, tratamentul acționând doar în tumorile din ficat și evitând atacarea altor organe. Certificarea primită de Spitalul Sanador este o reală reușită atât pentru medicii români care au șansa să se perfecționeze pe această procedură, cât și pentru pacienții care vor avea șanse mai mari la o viață normală”, declară Conf. Dr. Bogdan Popa, coordonatorul Centrului de Excelență în Chemoembolizarea Hepatică, din cadrul Spitalului Sanador.

Lansarea Centrului de Excelență în Chemoembolizare Hepatică a avut loc odată cu primul workshop internațional de chemoembolizare hepatică cu microsfere absorbabile, susținut de Conf. Dr. Bogdan Popa, pentru medici din străinătate. Cursul de pregătire a avut atât o componentă teoretică prezentată de Conf. Dr. Bogdan Popa și de dl. Jan Gerrit de Nooij (expert, Olanda), cât și una practică, în care participanții au putut învăța tehnica operatorie. În cadrul sesiunilor practice, Conf. Dr. Bogdan Popa a efectuat, în cadrul Spitalului Sanador, 3 operații de acest gen, unul dintre pacienți având cancer hepatic inoperabil, iar ceilalți 2 prezentând metastaze hepatice după tumori primare digestive (colon și rect).

Pentru mai multe informații, vă rugăm contactați:
Maria Sburlan: 0737.016.965 sau [email protected]

***

Despre SANADOR:

Înființat în anul 2001, SANADOR a cunoscut o dezvoltare continuă, în prezent deținând mai multe clinici, laboratoare de analize medicale și cel mai mare spital privat multidisciplinar din țară.

Cu o suprafață totală de 23.000 de mp și o capacitate de 402 de paturi, spitalul SANADOR pune la dispoziție o gamă complexă de specialități medicale și chirurgicale și blocuri operatorii dotate la standarde europene. Sălile de operație beneficiază de o tehnologie de ventilație și sterilizare de ultimă generație, cu flux laminar si filtre Hepa ce asigură un grad de asepsie 3-4, care face ca infecțiile nozocomiale să fie nesemnificative. Sectia de Anestezie Terapie Intensiva detine un rol crucial in siguranta actului medical chirurgical si este dotata pentru a face fata oricarei interventii chirurgicale.

Spitalul SANADOR pune accent pe implementarea tehnicilor chirurgicale cu minimă invazivitate. În Spitalul Sanador sunt disponibile atât specialități chirurgicale (inclusiv pediatrice), cât şi specialităţi medicale, Cardiologie Intervenţională, Radiologie Intervenţională, Endoscopie Intervenţională.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram