Informatii utile despre certificatul si auditul energetic

4 august 2015
Autor:
Content SEO

Orice cladire , pentru a-si realiza scopul, trebuie sa aiba o eficienta energetica cat mai mare. Practic, aceasta trebuie sa asigure caldura pe timp de iarna si racoare pe timp de vara, in asa fel incat confortul termic sa fie unul cat mai mare. In conditiile in care cladirile din Romania sunt destul de vechi iar eficienta lor energetica poate sa lase de dorit, ultimii ani au reprezentat o evolutie serioasa in ceea ce priveste eficienta energetica. Astfel, toti cei care doresc sa vanda sau sa inchirieze o locuinta sunt obligati sa obtina un certificat energetic , in timp ce persoanele care doresc o reabilitare terminca pentru o cladire au nevoie de un audit energetic, care sa descopere problemele si sa ofere solutiile necesare cladirii.

Ce este certificatul energetic si cine il face?

Certificatul energetic este un document eliberat de catre un auditor energetic pentru cladiri. Acesta se elibereaza in momentul in care proprietarul cladirii cere asta si este valabil timp de 10 ani din momentul in care este emis. Certificatul energetic este esential ori de cate ori cineva incearca sa vanda sau sa inchirieze o cladire, in conditiile in care ofera informatii cat se poate de utile despre starea cladirii si, in cazul in care aceasta este buna, poate sa ii creasca valoarea destul de mult.

Ce este auditul energetic?

Un audit energetic reprezinta un ansamblu de activitati prin care un auditor obtine informatii despre consumul de energie al unei cladiri sau al unei unitati dintr-o cladire. Spre deosebire de un certificat energetic, auditul gaseste problemele cladirii si ofera si solutii pentru rezolvarea lor. Auditul energetic trebuie sa fie realizat doar de catre un auditor atestat, de gradul 1, in timp ce un certificat poate sa fie realizat si de catre auditorii energetici atestati cu gradul 2.

De regula, vei avea nevoie de un audit energetic in momentul in care trebuie sa reabilitezi termic o cladire, deoarece in baza acestui audit va fi stabilita solutia de reabilitare.

Beneficiile celor doua documente sunt, fara doar si poate, foarte mari. Practic, pentru proprietari, un certificat energetic poate sa creasca valoarea cladirii sau sa contureze foarte bine problemele acesteia, in asa fel incat sa fie rezolvate inainte de a fi vanduta, in timp ce pentru cumparatori, este o dovada a calitatii. De partea cealalta, auditul energetic este un document care poate sa gaseasca solutii ieftine la problemele termice ale cladirilor si sa ofere cea mai facila rezolvare.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram