Delfini esuati pe litoral

23 iulie 2015

In urma unor telefoane de urgenta primite in ultimele 2 zile, echipa Mare Nostrum a intervenit pe plaja din Mamaia si plaja Venus pentru identificarea a doua cetacee esuate.
Este vorba despre doi marsuini (Phocoena phocoena relicta) tineri, pe care valurile i-au adus pe tarmul marii. Mamiferul marin gasit in statiunea Mamaia decedase recent, iar echipa Mare Nostrum a intervenit rapid, l-a preluat si transportat la Institutul Național de Cercetare si Dezvoltare Marina „Grigore Antipa” din Constanța, în vederea prelevării de probe pentru investigatii de laborator chiar daca principala cauza ce a dus la deces a fost atribuita plaselor de pescuit.
Interventiile s-au desfasurat in cadrul programului „Monitorizarea si conservarea delfinilor din Marea Neagra”, sustinut financiar de OMV Petrom si prin Campania „Adopta un delfin!” .
Daca observati un delfin esuat sau exemplare vii, in apele teritoriale romanesti, contactati ONG Mare Nostrum la numerele de telefon 0241.612.422 sau 0763.255.731. De asemenea, pe site-ul delfini, gasiti formularul online prin intermediul caruia puteti trimite informatii despre delfini sau accesati pagina de facebook a delfinilor din Marea Neagra.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram