Educatia civica sau cei sapte ani de acasa

16 iulie 2015
Autor:
S.C. Allproweb Computer SRL-D

Sintagma „cei sapte ani de acasa” vine de la faptul ca, in familiile bune, copii erau tinuti si crescuti acasa de parinti timp de sapte ani si apoi erau trimisi la scoli cu servicii complete, cu internate. Copilul venea acasa doar in vacante. In cei sapte ani, parintii trebuiau sa isi invete odorul despre bunele maniere, despre onoare, cinste, promisiune, despre razboi si pace, insemne nationale, despre bine si rau. In zilele noastre, pentru cei care care pleaca cu lipsuri de acasa spre scoala si pentru cei care au nevoie doar de o consolidare a cunostintelor civice, exista ora de educatie civica. Site-ul www.vladimedgroup.eu ofera o multitudine de materiale didactice care sa ii invete pe copii despre: regulile de purtare in societate, despre insemnele nationale, piramida alimentatiei corecte, despre cum putem sa prevenim bolile si planse ce trateaza probleme actuale mai grave cum ar fi: prevenirea consumului de alcool, de droguri sau de tutun. Lectiile sunt completate de de idei scrise pe table interactive care sa atraga interesul si participarea copiilor spre problemele studiate.

Educatia incepe in familie. Vrei sa ai un copil exemplu? Fii un exemplu bun pentru el. Vorbeste frumos si incearca sa inveti cuvinte noi pe care sa le folosesti in discutiile cu copilul tau, asa va fi stimulat sa vrea sa invete mai mult, citeste o carte si el iti va copia comportamentul, mananca la masa din bucatarie utilizand tacamuri si el va fi langa tine incercand sa faca acelasi lucru, fii amabil si corect cu cei din jur si el va fi la fel. Copilul nu e o jucarie, e oglinda ta!

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram