Elevii din Pitești vor deveni antreprenori în business simulat

18 iunie 2015

Prima sesiune de pregătire a elevilor va avea loc luni, 22 iunie 2015, în cadrul primului workshop de pregătire intitulat : „Primii pași în antreprenoriat pentru liceeni” - Workshop interactiv despre business-ul simulat în învățământul preuniversitar. Workshop-ul va avea loc incepând cu ora 9.00, la Colegiul Național Liceal „Alexandru Odobescu” Pitești și va fi susținut de doamna Lucreția Neacșu, expert antreprenorial in cadrul Smart Europe 2020, partener în cadrul proiectului. La eveniment vor participa liceeni care au înființat deja firme de exercițiu și doresc să își perfecționeze abilitățile de manageri.

La evenimentul de pregătire antreprenorială vor fi prezentate proiectul și echipa de proiect, iar elevii își vor prezenta ideile de business. Aceștia vor primi informații despre modul în care se poate înființa o firmă, despre construcția planului de afaceri și care sunt cele mai eficiente metode de promovare.

În cele 10 luni de implementare, proiectul oferă servicii gratuite de informare și consiliere în carieră pentru minimum 1200 de elevi de liceu din regiunile de dezvoltare Sud-Muntenia și Sud-Est, județele Buzău, Brăila, Constanţa, Galaţi, Tulcea, Vrancea, Argeş, Călăraşi, Giurgiu, Ialomiţa, Dâmboviţa, Prahova și Teleorman. Scopul proiectului este acela de a-i sprijini pe tineri să-și continue studiile sau să se integreze mai ușor pe piața muncii.

Firmele vor fi înființate în baza unui certificat de înregistrare la ROCT (Centrala Rețelei Firmelor De Exercițiu/Întreprinderilor Simulate din România), unde peste 3500 de firme create de liceeni sunt înregistrate și funcționeză în spațiul virtual. În urma proiectului vor fi înființate 12 firme de exercițiu în fiecare județ de implementare, respectiv 168 de unități virtuale de afaceri.

Evenimentul este organizat în cadrul proiectului ”Mentorat pentru elevi în business simulat” POSDRU/175/2.1/S/151915, proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013. Investește în oameni! Axa prioritară 2 „Corelarea învățării pe tot parcursul vieții cu piața muncii”. Domeniul major de intervenție 2.1 „Tranziția de la școală la viața activă”. Proiectul este implementat de Fundația Centrul de Asistență pentru Organizații Neguvernamentale - CENTRAS în parteneriat cu Asociația Smart Europe 2020 și Asociația pentru Integrare Europeană și Dezvoltare Durabilă INTEGRA.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram