La Tîrgu Mureș s a înființat Asociaţia Structura de Economie Sociala „CONFORT TRAVEL”

10 iunie 2015

O nouă structură de economie socială (SES) s-a înființat recent în județul Mureș. Unitatea poartă numele de Asociația Structura de Economie Socială „Confort Travel” și își are sediul în Tîrgu-Mureș pe Bulevardul 1 Decembrie 1918, nr 69/II. Scopul structurii este de a oferi pachete de servicii turistice atât persoanelor care aparțin grupurilor vulnerabile, cât și celor care călătoresc în interes de serviciu, ori care își doresc să petreacă un sejul în condiții confortabile alături de cei dragi.
Noua structură va dezvolta contracte și parteneriate naționale și internaționale pentru promovarea turismului românesc și va adopta o politică de promovare a valorilor naționale. Totodată structura va identifica locații care pot să asigure condiții adecvate persoanelor cu dizabilități, apoi va încheia contracte de colaborare cu acestea. Așadar o atenție deosebită va fi acordată susținerii grupurilor vulnerabile, pentru a se putea integra pe piața muncii.
În cadrul SES-ului vor fi angajate 9 persoane, din care 7 aparținând grupurilor vulnerabile (membrii ai familiilor cu peste 2 copii, ai familiilor monoparentale, persoane care trăiesc din venitul minim garantat, persoane cu dizabilităţi, persoane de etnie roma).
Proiectul mai prevede pe lângă înființarea Agenției de Turism și crearea unei Structuri de consiliere în afaceri și a unei Tipografii.
SES-ul este înființat în cadrul proiectului „O nouă şansă pentru oameni, o nouă şansă pentru Romania” - POSDRU/173/6.1/S/146771, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritară 6 „Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul Major de Intervenție 6.1 “Dezvoltarea Economiei Sociale”.
Proiectul are o valoare totală de 3.221.270 lei, din care 3.154.911,84 lei reprezintă finanțare din partea UE, iar 66.358,16 lei aport propriu. Acesta are o durată de 12 luni și ca obiectiv general sprijinirea grupurilor vulnerabile pentru reintegrarea pe piaţa muncii, în regiunile Centru şi Bucureşti-Ilfov.

Cu stimă,
Marian IRIMIA- Manager de proiect
Asociația pentru Dezvoltare Durabilă, Educație și Sprijin Comunitar
T(+4) 0723 026 817
E-mail: [email protected]

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram