Cum va evolua sistemul de servicii medicale pana in 2040 in viziunea liceenilor din Bucuresti

9 iunie 2015

Colegiul National Gheorghe Lazar din Bucuresti a gazduit la sfarsitul saptamanii trecute competitia Innovation Challenge la care au participat elevii inscrisi in programul educational Bridge to Employment (BTE), derulat de Janssen Romania si JA Romania.

Lucrand in echipe, elevii “au calatorit in timp” si au fost provocati sa conceapa un sistem de servicii medicale la care vor avea acces pacientii din anul 2040, luand in considerare detalii despre infrastructura, tehnologii folosite, modul de interactiune medic-pacient, dar si fezabilitatea unui astfel de sistem.

Liceenii au facut proiectii pentru sistemul serviciilor medicale din anul 2040 propunand nanoboti, consultatii prin aplicatii mobile, sistem de ambulanta in subteran sau bratari pentru diagnostic rapid. Echipa castigatoare a propus dezvoltarea unui institut medical care sa asigure transplantul de organe artificiale si asistenta post-operatorie intr-un complex rezidential, pentru bolnavii cu afectiuni pulmonare si cardiologice.

„Innovation Challenge a fost pentru mine o activitate foarte interesanta, de-a lungul careia am reusit sa invat si sa leg prietenii cu persoane diferite. Consultantii voluntari Janssen ne-au explicat si ne-au indrumat pentru a realiza cele mai bune prezentari ale ideilor noastre”, a declarat Ruxandra Matei, eleva de la Colegiul National Ion Creanga, participanta la program.

Pe parcursul evenimentului, tinerii si-au pus in valoare cunostintele, creativitatea si abilitatile de prezentare, fiind mentorati de consultantii voluntari ai Janssen Romania, studenti de la Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila, dar si de cele doua coordonatoare ale programului BTE la nivel global.

„Bucuria pe care ne-o aduc reusitele elevilor este de-a dreptul de nemasurat. Fiind parte din programul BTE inca de acum 2 ani, realizez evolutia fulminanta pe care ei o experimenteaza. Voluntarii Janssen sunt mai mult decat incantati de inventivitatea si curiozitatea intelectuala a elevilor si vor continua sa se implice in acest program extraordinar, trup si suflet”, a subliniat Cristiana Maria, Communications Officer in cadrul companiei Janssen Romania.

Programul Bridge to Employment se desfasoara in Romania in perioada 2013-2016, timp in care un grup selectionat de elevi de la Colegiile Gheorghe Lazar si Ion Creanga din Capitala beneficiaza de activitati learning by doing, care ii ajuta sa se pregateasca pentru a urma o facultate si apoi o cariera medicala, dar si pentru dezvoltarea abilitatilor de viata si a spiritului antreprenorial in general.

In acest an, elevii din program au beneficiat printre altele de cursuri de prim-ajutor, urmarirea unei interventii pe cord, prin transmisiune live de la Morristown Medical Center (SUA), vizite de tip job shadow la spitale din Bucuresti, sesiuni de mentorat si training sustinute de voluntarii Janssen Romania.

La nivel global, programul Bridge to Employment are o traditie de peste 20 de ani si este sustinut de Johnson & Johnson in tari din Europa, Africa, America de Sud, Australia si in SUA.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram